Mainos

Jouko K. Leskiselle syyte sisäpiiritiedon väärinkäytöstä

Leskinen kiistää syytteen kokonaan ja vaatii sen hylkäämistä.

Jouko K. Leskinen


Sampo-konsernin entiselle pääjohtajalle on tänään luettu Helsingin käräjäoikeudessa syytteet kahdesta sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

Valtionsyyttäjä Ritva Sahavirran syytteen mukaan Jouko K. Leskinen syyllistyi sisäpiiritiedon väärinkäyttöön ostaessaan vakuutusyhtiö Pohjolan osakkeita vuoden 1999 toukokuun lopussa ja toisen erän kesäkuun alussa. Sammolla oli tuolloin syytteen mukaan tavoitteenaan saada määräysvalta Pohjolasta.

Syyttäjän mukaan Leskinen on silloisen Vakuutusyhtiö Sampo Oyj:n toimitusjohtajana ollut laatimassa yhtiön tulevaisuuden strategioita. Leskinen hankki syytteen mukaan Pohjolan osakkeita yhteensä 52550 eurolla ensin alaikäisen tyttärensä nimiin ja toisen kerran määräysvallassaan olevan yhtiön nimiin.

Jouko K. Leskinen kiisti oikeudessa syytteet kokonaan ja vaati niiden hylkäämistä. Leskinen myös vaatii valtiota korvaamaan oikeudenkäyntikulut. Oikeudenkäyntiä käydään käräjäoikeudessa pääosin suljetuin ovin, koska sen kuluessa käsitellään Sampo Oyj:n salassa pidettäviksi katsomia asiakirjoja ja kuullaan todistajia, joiden kertomukset sisältävät liikesalaisuuksia.

Sisäpiiritiedon väärinkäytöstä voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Sisäpiirikauppoja koskeneissa oikeusjutuissa on tähän mennessä yleensä tuomittu sakkoja. Sahavirran syyttämispäätös on melko harvinainen. Valtakunnansyyttäjänvirasto on tehnyt vuoden 1999 jälkeen sisäpiiririkoksista liittyen kuusi syyteharkintaa ja kolmesta tutkitusta tapauksesta on nostettu syyte.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.