Mainos

Joukkotuhoaseiden tuotanto kiellettiin Irakissa

Irakin presidentti Saddam Hussein on kieltänyt joukkotuhoaseiden tuotannon ja maahantuonnin Irakissa.

Irakin presidentti Saddam Hussein ilmoittaa kieltäneensä joukkotuhoaseiden valmistamisen Irakissa.


Irakin johtaja Saddam Hussein ilmoitti tänään asetuksesta, joka kieltää joukkotuhoaseiden tuotannon maassa. Samalla hän ilmoitti, ettei maassa ole ydin-, kemiallisia eikä biologisia aseita.

-Hyökkääjillä ei ole mitään toivoa käyttää tätä syytä hyväkseen oikeuttaakseen hyökkäyksen YK:n turvallisuusneuvoston kautta, hän sanoi uutistoimisto Inan mukaan.

Irakin parlamentin oli määrä kokoontua pikaisesti hyväksymään joukkotuhoaseet kieltävän asetuksen, jota asetarkastajat ovat vaatineet. Saddam korosti puheessaan myös, että Irakin kansa ja armeijan joukot tulevat taistelemaan ankarasti mahdollisia hyökkääjiä vastaan.

Saddam kommentoi asiaa vain muutamaa tuntia ennen kuin YK:n asetarkastajat antavat turvallisuusneuvostolle väliraporttinsa Irakissa tehdyistä asetarkastuksista.

Asetarkastajien johtaja Hans Blixin uskotaan kertovan turvallisuusneuvostolle, ettei Irakin yhteistyökyky ole vakuuttanut häntä. Washington Post -lehden lainaamien lähteiden mukaan Blix ei kuitenkaan aio kokonaan tuomita Irakin johtoa yhteistyöhaluttomaksi.

Blix aikoo lehden mukaan sanoa, että irakilaisten tiedemiesten haastatteluissa on saavutettu jonkin verran edistystä.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.