Joukkokanne Applea vastaan Meltdown- ja Spectre-suoritinhaavoittuvuuksien korjaamisesta ei etene – ei riittävää näyttöä vahingoista

Noin vuosi sitten julki tulivat laajasti eri suorittimia koskevat Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet. Haavoittuvuudet koskivat myös Applen iOS- ja Mac-laitteita.

Yhdysvalloissa Applea vastaan pystytettiin asiassa joukkokanne, jonka tuomari on kuitenkin nyt hylännyt eikä Apple joudu näin puolustautumaan asiassa, kertoo AppleInsider-sivusto.

Haastajien mukaan Apple oli tiennyt suoritinhaavoittuvuuksista kesästä 2017 asti, mutta kertoi niistä vasta tammikuussa 2018. Lisäksi Applen julkaisemien päivitysten väitettiin heikentävän suorituskykyä enemmän kuin mitä Apple esitti.

Asiaa käsitellyn tuomarin mukaan haastajat eivät kuitenkaan pystyneet osoittamaan, että heille olisi aiheutunut tapahtuneesta haittaa.

Tuomarin mukaan haastajien esittämät suorituskykytestitulokset ja CERTin raportti eivät riittäneet näytöksi, että useimmat tai kaikki käyttäjät olisivat kokeneet laitteidensa suorituskyvyn hidastuneen.

Lisäksi haastajat eivät pystyneet osoittamaan, että heidän laitteidensa arvo olisi laskenut tapahtuneen vuoksi.

Apple julkaisi korjauksia ja suojauksia Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksiin useissa päivityksissä sen iOS-laitteille ja Mac-tietokoneille joulukuussa 2017 ja tammikuussa 2018.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja