Mainos

Joukkoevakuointeja Yhdysvalloissa hurrikaanin tieltä

Yhdysvalloissa on evakuoitu jo lähes 200 000 ihmistä pyörremyrsky Isabelin tieltä. Myrskyn varoitetaan nostavan vedenpintaa rannikolla jopa neljä metriä.

Yhdysvaltain itärannikkoa lähestyvän hirmumyrsky Isabelin tieltä on evakuoitu jo noin 200 000 rannikon asukasta. Hurrikaanin voima alkaa tuntua Pohjois-Carolinan rannikolla jo tänä aamuna. Myrskyn ennustetaan iskevän maihin myöhemmin päivällä, ja jatkavan huomisen aikana matkaansa pohjoiseen Virginian, Washington DC:n ja Marylandin yli.

Myrsky on heikentynyt hieman matkallaan rannikolle. Sen tuulten voima on nyt noin 170 kilometriä tunnissa eli 47 metriä sekunnissa. Isabelin ennakoidaan kuitenkin saattavan voimistua ennen rantautumistaan, koska se liikkuu lämpimän Golfvirran yli.

Valkoinen talo varautuu alueelle saapuvaan hirmumyrskyyn. Presidentti George Bushille on kerrottu myrskyn etenemisestä, ja Valkoisen talon liput lasketaan alas ennen kuin Isabel iskee.

Odotettavissa jättimäinen myrsky

Myrskyn varoitetaan nostavan vedenpintaa rannikolla nelisen metriä, ja sadetta saataneen paikoin jopa 40 senttimetriä. Isabel on varsin laaja myrsky, sillä sen tuulet ulottuvat 230 kilometrin päähän se keskuksesta. Sen vaikutus ulottuukin 13 osavaltion alueelle, ja vaikutusalueella asuu 50 miljoonaa ihmistä.

Pohjois-Carolinassa, Virginiassa ja Marylandissa on jo julistettu voimaan hätätila ja kansalliskaarti on hälytysvalmiudessa. Virginiassa satamassa olleet sota-alukset on lähetetty merelle pois Isabelin reitiltä, ja lentokoneet on lennätetty sisämaahan.

Monet lentoyhtiöt ovat jo muuttaneet aikataulujaan, ja itärannikon junaliikenne saattaa myös pysähtyä myrskyn vuoksi. Itärannikon asukkaita on kehotettu varautumaan myrskyyn. Vettä, paristoja, ruokaa on syytä varata parin päivän tarpeeksi.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.