Mainos

Joukko aikuisia sai tuomion 14-vuotiaan kaappauksesta

Kuusi nuorta aikuista on saanut tuomion rikoksista, jotka liittyvät 14-vuotiaan helsinkiläispojan kaappaukseen ja julmaan pahoinpitelyyn.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi päätekijänä 26-vuotiaan espoolaisen Jukka Petteri Tiilikaisen, joka sai neljä vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta muun muassa törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan Tiilikainen oli koko yön kestäneen väkivaltaisen tapahtumasarjan alullepanija, joka muun muassa löi poikaa pesäpallomailalla ja poltti tätä kuumennetulla lusikalla niskaan.

Tiilikaisen kanssa poikaa piinasi 23-vuotias vihtiläinen Tanja Susanne Heikkinen. Hän sai kolme vuotta vankeutta. Heikkinen oli tiiviisti mukana yön tapahtumissa, sitoi pojan silmät ja potki häntä korkokengillä kasvoihin.

Oikeuden mukaan Tiilikainen ja Heikkinen aiheuttivat uhrille huomattavaa kipua, pelkoa ja kärsimystä ja loukkasivat hänen ihmisarvoaan. Poika napattiin autoon kauppakeskus Sellon parkkipaikalta Espoon Leppävaarassa viime lokakuussa. Häntä kyydittiin ympäriinsä ja pahoinpideltiin eri osoitteissa yön yli.

Poika sai lukuisia vammoja. Pään vammat viittasivat jopa aivoruhjeeseen eli aivovammaan. Oikeuden mukaan lopullista tietoa päävammoista ei ole.

Kuski selvisi vähällä

Muut tuomitut, kolme espoolaista ja yksi vantaalainen mies, auttoivat muun muassa pojan saamisessa autoon. He saivat pisimmillään kolmen kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen ilmoitti heti aikovansa valittaa hovioikeuteen. Hänestä rangaistukset ovat turhan lieviä.

Tuomio erosi syyttäjän vaatimuksista erityisesti autokuskin kohdalla. Syyttäjä vaati hänelle kolmea vuotta vankeutta, mutta oikeus antoi kolme kuukautta ehdollista.

Poika jätettiin henkitoreissaan yöllä yksityisasuntoon ja Tiilikainen määräsi kaverinsa vahtimaan häntä. Oikeus tuomitsi vahdin 75 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä vaati rangaistusta myös miehelle, jonka asunnossa rajuimmat väkivaltaisuudet tehtiin. Mies sanoi, ettei uskaltanut vastustaa yllättäen kylään tullutta Tiilikaista, koska pelkäsi tämän ryhtyvän väkivaltaiseksi häntä ja hänen tyttöystäväänsä kohtaan. Oikeus uskoi miehen toimineen pakon alla ja hylkäsi häntä vastaan nostetut syytteet.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.