Mainos

Jouhkille syyte sisäpiiritiedon väärinkäytöstä

Syyte liittyy investointipankki Conventumin osakkeilla tehtyihin kauppoihin vuonna 2001. Syytteitä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä on nostettu melko harvoin.

Kihlakunnansyyttäjä Kari Penttinen on nostanut syytteen törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä investointipankki Conventumin osakkeilla tehdyistä kaupoista keväällä 2001. Syytteen on saanut Timo Jouhki. Vakuutusyhtiö Pohjola osti Conventumin samana kesänä kovaan hintaan. Myöhemmin Pohjola joutui myöntämään ylihinnan.

Jouhki on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Jouhki oli aikanaan Conventumin hallituksen jäsen.

Syyttäjän mukaan rikos tapahtui, kun Jouhki osti Conventumin osakkeita neljälle yhtiölle maaliskuun lopun ja toukokuun puolivälin välisenä aikana 2001.

Jutun suullinen käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa elokuun lopussa. Silloin myös haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi.

Rahoitustarkastus ja poliisi epäilivät Jouhkia myös osakekurssin vääristämisestä, mutta siitä syyttäjä ei löytänyt riittävästi näyttöä syytteen nostoon. Hän tosin piti mahdollisena, että Jouhkilla saattoi olla motiivi pitää Conventumin osakkeen arvo mahdollisimman korkealla, koska osakkeen hinnalla oli voinut olla merkitystä Pohjolan maksamaan hintaan Conventumista.

Timo Jouhki on edelleen Jouhkien suvun sijoitusyhtiön Thominvestin hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös muiden muassa pörssiyhtiö Finnlinesin hallituksen jäsen.

Thominvestiin on koottu kolme Thom-yhtiötä ja Masters, jotka syyttämättäjättämispäätöksen mukaan tekivät Rahoitustarkastusta kiinnostaneita kauppoja Conventumin osakkeilla.

Syytteitä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä on nostettu melko harvoin. Vielä harvemmin niistä on tullut tuomioita. On vaikea kiistattomasti osoittaa, että syytetyllä on ollut osakkeen arvoon vaikuttavaa sisäpiirintietoa osakehankintojen aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.