Mainos

JOT Automationilta tulosvaroitus

Elektroniikkateollisuudelle tuotantolinjoja valmistava JOT Automation on antanut tulosvaroituksen. JOT arvioi tämän vuoden liikevaihtonsa jäävän kolmanneksen viime vuotista pienemmäksi.

JOT Automation Group valmistaa mm. automaatioelektroniikkaa

Tulosvaroittajien suma sai tänään jatkoa, kun JOT Automation ennakoi liikevaihtonsa jäävän selvästi viime vuodesta, ja tuloksen painuvan tappiolliseksi. Yhtiö syyttää heikentyneistä näkymistä kehnoa markkinatilannetta sekä teknologiamurrosta. - Asiakaskuntamme on siirtänyt investointejaan ja lähinnä syyksi investointien siirtämiseen on uuden sukupolven puhelinten markinoille tulon viivästyminen, selittää JOT Automationin toimitusjohtaja Teijo Fabritius.

JOT on jo aikaisemmin kertonut vähentävänsä lähes neljänneksen henkilöstöstään. Lähtöpassit saa lähes 200 työntekijää. Tänään yhtiö ilmoitti lisäksi lakkauttavansa Ruotsin Laxåsin tehtaan kokonaan. JOT ei ole sarjassaan ainoa; päälistan teknologiayhtiöistä jo joka neljäs on antanut tulosvaroituksen viime viikkoina.

Tänään JOTin lisäksi tulosvaroituksen antoi tietoliikenteen lisäarvopalvelujärjestelmiä toimittava Tecnomen. Varoittajien joukossa on kuitenkin myös muutama perinteisen toimialan yhtiö. Markkinoilla tulosvaroitusten ei uskota jäävän tähän. - Tämä menee aika pitkälle käsikirjoituksen mukaan eli toinen neljännes on huono ja markkinoilla ollaan odoteltu, että se on huono ja siinä mielessä ei mitään yllättävää ole ehkä tullut. Kysymys onkin markkinoilla se, että onko kolmas neljännes samalla tasolla kuin toinen, vai onko kolmas neljännes olennaisesti vielä huonompi, joka sitten voisi kyllä vääntää markkinaa hieman sinne ikävämmälle puolelle, sanoo analyytikko Jussi Hyöty FIM Securitiesiltä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.