Mainos

JOT Automationilta tulosvaroitus

Jot Automation on antanut tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi alkuvuoden liiketuloksensa jäävän edellistä vuosineljännestä heikommaksi.

JOT Automation arvioi ensimmäisen neljänneksen liikevaihtonsa ja -tuloksensa jäävän alle viime vuoden viimeisen neljänneksen tason. Yhtiö ilmoittaa kirjaavansa ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen sopeuttamistoimista johtuvia kertaluonteisia eriä noin 0,9 miljoonaa euroa, kulukirjauksia vaihto-omaisuudesta noin 0,7 miljoonaa euroa sekä kertapoiston käyttöomaisuudesta noin 1,2 miljoonaa euroa.

Yhtiö arvioi, että tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla markkinatilanne säilyy haastavana. Suoritettavat vaihto-omaisuuden ja käyttöomaisuuden kulukirjaukset liittyvät pääosin tuotteisiin, joita ei vallitsevan markkinatilanteen vielä jatkuessa saada myytyä suunnitellusti. Käyttöomaisuuteen kohdistuvat kertapoistot liittyvät lähinnä aiemmilla tilikausilla aktivoituihin tuotekehitysmenoihin ja liiketoiminnan hankinnasta syntyneeseen liikearvoon.

JOT Automation arvioi toisen vuosineljänneksen liikevaihtonsa olevan jonkin verran korkeampi kuin ensimmäisellä vuosineljänneksellä johtuen muun muassa kahden merkittävän projektin toimituksen siirtymisestä toiselle vuosineljännekselle.

Yhtiö säästää voimakkaasti

JOT Automationin helmikuussa aloitetuista sopeuttamistoimista on jo toteutettu henkilöstön vähentäminen koti- ja ulkomaisissa yksiköissä sekä USA:n tuotantoa koskevat järjestelyt, yhtiö kertoo. Konsernin myyntiverkoston rakennetta on myös osittain uudistettu. Tämän johdosta konserni saavuttaa noin 650 000 euron kulusäästön kuukaudessa huhtikuun alusta lukien.

Sopeuttamistoimia jatketaan ja kulusäästöjen arvioidaan kokonaisuudessaan ylittävän aiemmin ilmoitetun 700 000 euron kuukausikohtaisen vähimmäissäästötavoitteen, yhtiö kertoo.

JOT Automation ilmoittaa, että kuluvan tilikauden aikana yhtiö tulee keskittymään ydinliiketoimintaansa sekä kannattavuuden olennaiseen parantamiseen. Yhtiö aikoo panostaa toisen vuosipuoliskon aikana asiakasryhmistä erityisesti CMS -liiketoimintaan ja tuoteryhmistä testaukseen.

JOT Automation korostaa, että sen tulevaisuuden näkymät ovat riippuvaisia siitä, miten tuotannollisia investointeja tehdään ja tuotannon tehokkuutta lisätään sekä telekommunikaatioteollisuudessa että muilla elektroniikkateollisuuden toimialoilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.