Mainos

JOT Automation aloittaa laajat yt-neuvottelut

Elektroniikkateollisuuden tuotantojärjestelmiä valmistava JOT Automation Group aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstönsä kanssa kaikissa Suomen yksiköissään. Irtisanomiset uhkaavat 10 työntekijää. 50 henkilöä lomautetaan enintään 90 päiväksi kahden viikon päästä.

Yhtiö perustelee henkilöstömäärän sopeuttamista televiestintäalan kysynnän kasvun heikkenemisellä. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen helmikuun 27. päivään mennessä. Neuvottelut koskevat 382 työntekijää, jotka työskentelevät Suomessa. JOT Automation Groupin toimitusjohtaja Teijo Fabritius sanoo, että yhtiö pyrkii sopeuttamaan henkilöstön määrän ja rakenteen vastaamaan tämänhetkistä tilannetta. Suuntaamme voimavaroja sinne, missä näemme olevan akuutein tarve, Fabritius selvensi.

"Ei yllätys henkilöstölle"

Fabritiuksen mukaan yt-neuvottelujen aloittaminen ei tullut henkilöstölle yllätyksenä. -Me kerroimme jo viime vuoden tuloksen yhteydessä, että kysyntä on hiljentynyt. Henkilöstö on ennakoinut niiden puheiden perusteella, että yritys ryhtyy toimiin, jos olennaista muutosta ei tule, Fabritius selvensi.

Suurin osa kotimaan työntekijöistä, noin 330 henkilöä, työskentelee Oulunsalossa. Yhtiön kaksi muuta Suomen yksikköä sijaitsevat Salossa ja Vantaalla. Salossa työntekijöitä on kolmisenkymmentä ja Vantaalla parikymmentä. Vantaalla ei ole kuitenkaan tuotantoa. Kaikkiaan JOT Automationilla oli viime vuoden lopussa 746 työntekijää 13 maassa. Toimitusjohtaja Fabritiuksen mukaan alkavat yt-neuvottelut koskevat vain kotimaan toimintaa ja henkilöstöä.

Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 140 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna voimakkaasti, mutta tulos jäi edellisvuotta heikommaksi. Kasvu hidastui loppuvuodesta ja yhtiö kertoi helmikuun alussa kasvunsa heikentyvän edelleen tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.