Mainos

Jospin: Ranska sitoutunut Emu-aikatauluun

Ranskan uusi sosialistinen pääministeri Lionel Jospin korosti tänään parlamentissa pitämässään linjapuheessa sitoutumistaan talous- ja rahaliitto Emun toteutumiseen aikataulun mukaan vuoden 1999 alusta.

Jospinin mukaan Ranska aikoo kuitenkin edelleen jatkaa työllisyysnäkökohtien painottamista EU-politiikassa. Amsterdamin kokouksessa hyväksytty työllisyyttä koskeva päätöslauselma oli Jospinin mukaan vasta alkua. Ranska jatkaa hänen mukaansa edelleen työtä taloudellisen solidaarisuuden puolesta Euroopassa.

Jospin lupasi myös pitää kiinni vaalilupauksistaan. Pääministerin puhetta pidettiin pistona presidentti Jacques Chiracille, jota on laajalti arvosteltu kyvyttömyydestä täyttää vuoden 1995 presidentinvaalikampanjan yhteydessä annettuja lupauksia.

Jospin on pyytänyt valtiovarainministeri Dominique Strauss-Kahnia esittelemään hallituksen talouspoliittisen linjan ensi viikolla. Pääministeri totesi myös, että meneillään oleva valtiontalouden tilintarkastus valmistuu heinäkuun puoleenväliin mennessä. Tämän jälkeen tiedetään, kuinka lähellä Ranska on rahaliiton ehtojen täyttämistä.

Tiukkaa siirtolaislakia tarkistetaan

Pääministeri Jospin lupasi tänään myös, että Ranskan tiukkaa siirtolaislakia tarkistetaan. Jokainen Ranskan maaperällä syntynyt saa hänen mukaansa jälleen oikeuden Ranskan kansalaisuuteen.

Kansalaisuutta, ulkomaalaisia ja siirtolaisuutta koskeva lainsäädäntö on monimutkainen ja epäyhtenäinen, ja se käydään kokonaisuutena uudelleen läpi, Jospin sanoi. Siirtolaislakia tiukennettiin maan edellisen, konservatiivisen hallituksen aikana.

Jospin tähdensi myös linjapuheessaan oikeusjärjestelmän riippumattomuuden tärkeyttä. Ranskan oikeusjärjestelmän suojeleminen poliittisilta vaikutusyrityksiltä oli myös yksi sosialistien vaalilupauksia.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.