Mainos

Jospin ja Schröder: Vauhtia EU:n laajenemiseen

Saksan ja Ranskan johtajat tähdentävät pyrkivänsä Euroopan unionin pikaiseen laajentamiseen Keski- ja Itä-Eurooppaan. Liittokansleri Gerhard Schröder ja pääministeri Lionel Jospin osallistuivat tänään saksalais-ranskalaisille kulttuuripäiville, jotka järjestettiin lähellä Berliiniä. Sekä Schröder että Jospin pitivät Saksan ja Ranskan perinteistä yhteistyötä edelleenkin Euroopan yhdentymisen moottorina.

Liittokansleri Schröderiä on syytetty julkisuudessa Ranskan-suhteiden laiminlyönnistä sen jälkeen kun hän nousi liittokansleriksi vuosi sitten. Schröder allekirjoitti kesällä yhdessä Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa julistuksen, jossa vaadittiin talouspolitiikan liberalisointia Euroopassa. Tämä herätti epäilyjä Schröderin linjasta sekä Ranskan hallituksessa että Schröderin oman sosiaalidemokraattisen puolueen vasemmistosiivessä. Jospinin sosialistihallitus on ollut selvästi vasemmistolaisemmalla linjalla kuin työväenpuolueen hallitus Britanniassa ja Saksan punavihreä hallitus.

Lionel Jospin

Schröder vakuutti tänään, että saksalais-ranskalainen ystävyys "ei ole vain järjen sanelemaa, vaan myös sydämen asia". Schröderin ja Jospinin ohella kaksipäiväiseen kulttuuriseminaariin Genshagenin linnassa lähellä Berliiniä osallistui 150 tieteen ja taiteen edustajaa kummastakin maasta. Seminaarin jälkeen Schröderillä ja Jospinilla oli kahdenvälinen yksityinen tapaaminen liittokanslerin yksityisasunnossa Berliinissä.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.