Mainos

Joskus vastuu tuntuu ylivoimaiselta – nämä asiat vain yksinhuoltaja voi tietää

Netmums-sivusto listasi asiat, jotka avain yksinhuoltaja voi tietää.

 1. Kotinne on onnellinen ja rauhallinen. Vaikka yksi huoltaja kaipaa toisinaan rinnalleen kumppania, ainakin hän tietää, ettei lapsi joudu kuuntelemaan vanhempien riitoja tai sietämään vanhempien välillä vallitsevaa hankalaa ilmapiiriä.
 2. Haluaisit jakaa hyvät ja huonot hetket. Kun lapsi oksentaa ympäri olohuonetta tai joutuu ongelmiin koulussa, olisi mukavaa jakaa hetki jonkun kanssa. Samalla tavalla lapsen menestyksen hetket jäävät jakamatta kahden vanhemman kesken.
 3. Tarvitset tukea. Yksinhuoltajavanhempia kuvataan voimakkaiksi ja vahvoiksi, mutta myös he kaipaavat tukea. Yksinhuoltaja on ikuisesti kiitollinen isälle tai ystäville, joka ottaa lapsen hoitoonsa tai auttaa arjen asioissa.
 4. Saat tehdä kaikki päätökset itse. Yksin lastaan hoitava äiti tai isä saa päättää sekä sen, mitä tänään syödään, että senkin, saako lapsi jo ottaa korvalävistyksen. Joskus vastuu voi tuntua ylivoimaiselta kantaa.
 5. Vastuu painaa raskaana. Moni yksinhuoltaja tuntee vastuu raskaan painon ja kyseenalaistaa päätöksiään lapsensa suhteen. Paineet yhteiskunnan taholta eivät auta.
 6. Saat syyllisyyskohtauksia, joiden aikana pohdit, onko lapsille haitallista kasvaa yhden vanhemman perheessä.
 7. Sinulla ei ole anoppia. Tämä voi olla plussa tai miinus riippuen siitä, millaisia anoppikokemuksia sinkkuvanhemmalla on ollut!
 8. Lapsesta ei tule isin/äidin tyttö. Lapsi rakastaa ja ihailee huoltajaansa, eikä pelaa äitiä ja isää toisiaan vastaan – miten se olisi edes mahdollista, kun perheessä ei ole kahta huoltajaa?
 9. Aamu-uni olisi kiva juttu. Yksinhuoltaja on huoltaja aina, jokaisen päivän jokainen tunti. Jos lapsi herää itkuisena kuumeessa viideltä aamulla, hän nousee ylös hoitamaan tätä – vaikka olisi itse menossa töihin kolmen tunnin kuluttua. Edes kahdeksaan asti nukkuminen viikonloppuna on vain haave.
 10. Yksinhuoltajalla on tuhat erilaista taitoa, jotka hän on oppinut pakon edessä. Kun kukaan ei auta korjaamaan polkupyörää tai avaamaan tukkeutunutta vessaa, on parasta vain opetella itse.
 11. Osaat tasapainotella paremmin kuin kukaan.
 12. Lapsi ei koskaan kyseenalaista rakkauttasi häntä kohtaan – ei edes teini-ikäisenä ovia paiskoessaan. Lapsi tietää, että voi luottaa vanhempansa tukeen.
 13. Kaipaat omaa aikaa, mutta myös lapsiasi. Vaikka oma vapaa-aika on yksinhuoltajalle arvokasta, hän alkaa pian ikävöidä lastaan.
 14. Oma aikasi todella on omaasi. Ei lomien yhteen sovittelua kumppanin kanssa, ei pakollisia reissuja hänen vanhemmilleen...
 15. Saat kaikki kehut vain itsellesi. Kun lapsesi onnistuu ja menestyy, se on ainakin osittain vanhempien ansiota – tässä tapauksessa siis vanhemman!


Lähde: Netmums.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.