Mainos

Joseph Kabila vannoi virkavalan Kongossa

Kenraali Joseph Kabilasta tuli virallisesti Kongon demokraattisen tasavallan presidentti, kun hän vannoi virkavalansa pääkaupungissa Kinshasassa.

Joseph Kabila virallisesti presidentiksi

Virkaanastujaisia oli turvaamassa raskaasti aseistettuja joukkoja Zimbabwesta, Angolasta ja Namibiasta. Maan hallitus päätti viime viikolla valita Kabilan Kongon seuraavaksi presidentiksi. Kabila, 32, on edesmenneen presidentin Laurent Kabilan poika. Laurent Kabilaa ammuttiin tammikuun 16. päivänä ja hän kuoli kaksi päivää myöhemmin.

Alun perin Kabilan virkaanastujaiset oli määrä pitää jo keskiviikkona, mutta seremoniaa siirrettiin. Kongolaislehdistön mukaan korkein oikeus oli tarvinnut lisää aikaa löytääkseen soveliaan lakitekstin Kabilan asettamiseen virkaansa. YK:n Kongon hankkeiden johtajan Kamel Morjanen mukaan Joseph Kabila haluaa toimia rauhan palauttamiseksi.

-Hän tähdensi, että hän haluaa nähdä vieraiden joukkojen vetäytymisen maasta, sanoi Morjane televisiossa. Morjane oli tavannut Kabilan eilisiltana. Kongolaiset ovat odottaneet Kabilan pitävän puheen kansakunnalle viime viikosta lähtien ja heidän kerrottiin tulleen kärsimättömiksi, kun uuden johtajan puhetta ei ole kuulunut.

Joseph Kabila on maan neljäs presidentti siitä lähtien, kun silloinen Belgian Kongo sai itsenäisyyden vuonna 1960. Maa on Afrikan kolmanneksi suurin. Se tuottaa kuparia, kobolttia, puuta ja norsunluuta.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.