José Mourinho selitti, miksi hän on "ainutlaatuinen" – mehusteli tempullaan: "Olen yhä ainoa valmentaja, joka on tehnyt sen"

Jalkapallovalmentaja José Mourinho tunnetaan myös lempinimellä The Special One. Nyt Tottenhamia luotsaava portugalilainen avasi itse, miksi hän on ainutlaatuinen.

Mourinho muistetaan muun muassa Interissä saavutetusta triplasta: hän voitti Mestarien liigan, Italian mestaruuden ja Italian cupin vuonna 2010. Mutta ei tässä menestysluotsin kohdalla läheskään kaikki.

– Minun oma erityinen hattutemppuni oli voittaa liiga Englannissa, Italiassa ja Espanjassa. Olen yhä ainoa valmentaja, joka on tehnyt sen, se on ainutlaatuista. Totuus on, että halusin todella jalkapallon historiankirjoihin sillä tavalla, Mourinho sanoi Marcalle.

Mourinho on juhlinut pääsarjamestaruutta myös Portugalissa, jossa hän johdatti Porton kahdesti peräkkäin maan ykköseksi 2003 ja 2004. Yksi ikimuistoisimmista saavutuksista Mourinhon papereissa on kuitenkin Espanjan mestaruus Real Madridissa 2012.

– Minun on todella vaikea sanoa, mikä on ollut urani kohokohta, mutta Real Madridin mestaruus oli toki todella tärkeä, koska se tuli erityisenä ajanjaksona, jolloin Barcelona oli dominoimassa.

– Sen dominoinnin lopettaminen ja uuden ennätyksen tekeminen pisteissä ja maaleissa Espanjassa teki siitä vielä lumoavampaa. Emme pelkästään voittaneet La Ligaa, vaan teimme sen historiallisella tavalla, Mourinho mehusteli.

Real Madrid keräsi tuolla kaudella ennätykselliset 100 pistettä ja mätti 121 maalia. Seuraavalla sesongilla Barcelona ylsi niin ikään 100 pinnaan, mutta teki "vain" 115 maalia.

Lue myös:

    Uusimmat