Mainos

Jos routakuoppa puhkoo renkaasi, apu on pääsiäisenä lähellä

Pääsiäisliikenteessä riittää ruuhkaa tästä päivästä alkaen. Entisestään liikennettä puurouttavat kolarit ja muut pienemmät ajoneuvopulmat. Mutta Autoliiton vapaaehtoisten tiepalvelumiesten Operaatio Pajunkissa on jälleen apunasi jo 46. kertaa peräkkäin.

– Kyllä se näin pääsiäisen aikaan rengasrikot ovat suurin työllistäjä, kertoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen MTV Uutisille.

Vesalainen manaa Suomen tiestöä huonokuntoisuudesta.

– Syviä routakuoppia on yllättävissä paikoissa. Kuljettajien tulisikin havainnoida myös tien pintaa erityisen tarkasti ja pyrittävä välttämään näihin kraattereihin ajamista. Kuoppaan ajon seurauksena rengas, vanne tai auton alustan nivelet saattavat vaurioitua.

Myös rengaspaineet kannattaa tarkastaa ennen matkaan lähtöä, sillä täyteen kuormattuun autoon painesuositus on toinen kuin kevyempään lastiin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Risto Maksimainen muistuttaa, että myös moottoripyörät ovat palanneet liikenteeseen.

– Moottoripyöräilijöiden kannattaa huomioida, ettei kaikilta teiltä ole vielä ehditty poistamaan katuhiekkaa. Samoin roudan aiheuttamat päällystevauriot voivat aiheuttaa yllättäviä tilanteita, Maksimainen jatkaa.

Jos matka tien päällä keskeytyy, apua saa soittamalla Autoliiton palvelukeskuksen numeroon 0200 8080 (1,95 €/min+pvm).


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.