Mainos

Jos haluat välttää 3D-laserkameran katseen, riisuudu alasti

Edinburghissa on kehitetty pitkän kantaman laserkamera, joka pystyy luomaan kuvaamistaajn kohteista kolmiulotteisia kuvia jopa kilometrin etäisyydeltä.

BBC kertoo teknologiasivuillaan, että tutkimuksen edetessä kameran kantama saattaa nousta jopa kymmeneen kilometriin.

Heriot-Wattin yliopiston tutkijoiden kehittämä tekniikka pystyy laserien avulla skannaamaan lähes minkä tahansa kohteen. Tutkijoiden mukaan tekniikan avulla pystytään määrittämään pieniä kohteita ja niiden muotoa erittäin kaukaa.

Sitä käytetään pääasiassa ajoneuvojen kaltaisten kohteiden skannaukseen. Kehittäjätiimi uskoo, että samaa tekniikkaa voidaan käyttää myös kohteen nopeuden ja suunnan määrittämiseen.

Kyseisellä teknologialla on kuitenkin kompastuskivensä. Se ei nimittäin pysty havaitsemaan ihmisen ihoa.

Iho ei heijasta laseria samalla tavalla kuin monet muut esineet. Jos siis haluat välttää laserkameran katsetta, niin alastomaksi riisuuntuminen on yksi vaihtoehto.

Laserkameran tapauksessa puhutaan erittäin tarkoista laskelmista. Kamera mittaa tunnistimellaan kohteisiin lähetettyjen lasersäteiden kimpoamiseen kulunutta aikaa. Tunnistin mittaa säteen edestakaiseen matkaan kuluneen ajan ja pystyy kartottamaan kohteensa muotoa millimetrin tarkkuudella.

Tiimi uskoo, että kevyt versio laserkamerasta voisi olla tuotannossa jo alle viiden vuoden päästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.