Mainos

Jos ehdokkaat päättäisivät, Natolle sanottaisiin ei

MTV Uutisten vaalikoneeseen vastanneista eduskuntavaaliehdokkaista viidesosa harkitsisi Natoon liittymistä. Nato-kanta jakoi puolueiden ehdokkaat selvästi kahteen leiriin, jossa vain kokoomus ja RKP kannattavat Natoon liittymistä.

MTV:n vaalikone

MTV:n vaalikoneen kysymyksiin on vastannut yli 1500 eduskuntavaaliehdokasta.

Etsi ehdokasta ja tutustu tarkemmin MTV:n vaalikoneeseen täältä.

Löydät kaikki MTV:n vaaliuutiset osoitteesta www.mtv.fi/vaalit.

Vaalikoneessa ehdokkaille esitettiin väite ”Suomen tulee liittyä Naton jäseneksi”.

Yhteensä 54 prosenttia MTV:n vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista on väitteen kanssa eri mieltä ja 15 jokseenkin eri mieltä. Kymmenen prosenttia taasen on samaa mieltä ja yksitoista jokseenkin samaa mieltä. Kymmenen prosenttia vastanneista ei ole puolesta eikä vastaan.

Kovinta vastustus on Suomen Kommunistisessa Puolueessa, jossa kaikki ehdokkaat vastustavat liittymistä Natoon. Myös Vasemmistoliitossa vastustus on kovaa, sillä 98 prosenttia ehdokkaista on eri mieltä ja prosentti jokseenkin eri mieltä väitteen kanssa. Myös Itsenäisyyspuolueessa kanta on selvä: 92 prosenttia ehdokkaista on eri mieltä.

"Suomen tulee liittyä Naton jäseneksi"

Nato-myönteisin puolue oli kokoomus, jonka ehdokkaista 47 prosenttia on samaa mieltä väitteen kanssa ja 37 prosenttia jokseenkin samaa mieltä. Suomen Ruotsalainen kansanpuolue tulee seuraavana, sen ehdokkaista 39 prosenttia on samaa mieltä ja 25 jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa.

Hajanaisin Nato-kanta on Piraattipuolueella, jossa 52 prosenttia on vastannut olevansa eri mieltä tai jokseenkin eri mieltä ja 30 prosenttia samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja