Mainos

Jos aiot saada kesätöitä, herää viimeistään nyt

Kesätöiden haussa on meneillään kuumin aika. Paikkoja ei näyttäisi olevan tarjolla ainakaan vähempää kuin viime vuonna. Kuumin aika kesätöiden haussa on tammikuusta maaliskuun loppuun.

Pirkanmaan TE-toimistosta kerrotaan, että Tampereen seudulla tilanne näyttäisi kesätöiden suhteen tällä hetkellä melko hyvältä. Avoimia paikkoja on tällä hetkellä noin 800.

– Tilanne muuttuu päivittäin, kun paikkoja tulee ja menee. Yleisfiilis on se, että nyt mennään suurin piirtein samoissa luvuissa kuin viime vuonna, sanoo palveluesimies Irene Impiö Pirkanmaan TE-toimiston yrityspalveluista.

Samaa sanoo Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Jouni Nupponen. Nupposen kertoo, että Uudenmaan Te-toimiston kautta kesätyöpaikkoja on tarjolla yhteensä noin 10 000. Siihen päälle tulevat vielä kaupunkien tarjoamat paikat sekä ne, joista ei Te-toimiston kautta ilmoiteta.

– Kokonaislukuna 15 000 voisi olla varovainen arvio.

– Valitettavasti se kuitenkin myös tarkoittaa sitä, ettei kaikille halukkaille töitä ei riitä, Nupponen samaan hengenvetoon jatkaa.

Sekä Impiön että Nupposen mukaan valtaosa työpaikoista jaetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Tavoitteena 115 000 työpaikkaa

Viime vuonna Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n mukaan ylittyi 100 000 kesätyöpaikan raja heikosta taloustilanteesta huolimatta. Tälle vuodelle joka kymmenes EK:n jäsenyrityksistä on kertonut lisäävänsä kesätyöpaikkojen määrää ja reilut 80 prosenttia palkkaavansa kesäapulaisia saman verran kuin edellisenä vuonna.

Muun muassa sillä perusteella EK julkisti tammikuun lopulla kunniahimoisen tavoitteensa: 115 000 nuorelle kesätyöpaikka. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyys- ja yrittäjyysosaston ylitarkastaja Ahti Avikainen arvioi, että jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, EK:n tavoite voi hyvinkin olla hyvinkin realistinen.

– Arvio on aika luotettava, sillä se perustuu juuri näiden palkkaavien yritysten arvioihin. Varsinkin nuorten kannalta se olisi oikein hieno asia, jos arvio toteutuisi, Avikainen sanoo.

Töitä löytyy joka kesä

Asiantuntijoiden vinkit kesätöiden hakuun ovat perinteiset: ole valmis tekemään työtä kuin työtä, ole aktiivinen tarpeeksi ajoissa ja käy rohkeasti paikan päällä kysymässä töitä. Tärkein ohje on vuodesta toiseen sama.

– Ilman hakemista ei tietenkään paikkaa voi saada, Avikainen tiivistää.

Merkittävimpiin kesätöiden tarjoajiin kuuluvat tänäkin vuonna esimerkiksi kunnat, seurakunnat ja kaupan ala.

– Onneksi nuorille löytyy aina tiettyjä kesätyöpaikkoja. Monet kesätyöt järjestyvät sen kautta, että vakituiset henkilöt ovat kesälomilla. Silloin heille tarvitaan sijaisia, Avikainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.