Mainos

Jorvin sairaanhoitaja käytti hyväksi 15-vuotiasta tyttöä kuukausia

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 43-vuotiaan sairaanhoitajan 15-vuotiaan tytön törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen. Rikosten uhri oli 26 vuotta vanhemman miehen potilaana. Teot tapahtuivat 2012 ja sairaanhoitaja erotettiin niiden paljastuttua.

Espoon käräjäoikeus langetti miehelle törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden 4 kuukauden vankeustuomion.

43-vuotias käytti tyttöä seksuaalisesti hyväkseen useita kuukausia. Teot olivat aluksi silittelyä ja koskettelua, myöhemmin suuseksiä ja yhdyntöjä. Tekoja tapahtui useilla kerroilla ja he olivat tiiviisti yhteydessä puhelimitse ja tekstiviesteillä.

Käräjäoikeus katsoi miehen käyttäneen törkeästi väärin asemaansa hoitajana.

Aluksi koskettelua

15-vuotias tyttö oli päätynyt Jorvin nuorisopsykiatriselle osastolle marraskuussa 2011 ja uudelleen tammikuussa 2012. Molemmat jaksot olivat noin kuukauden mittaisia. Taustalla oli itsetuhoinen käyttäytyminen ja psyykkinen paha olo.

Ensimmäisellä hoitokerralla marraskuussa 2011 sairaanhoitaja oli tytön kertoman mukaan halannut häntä usein ja katsellut suihkussa. Toisella kerralla tammikuusta maaliskuuhun 2012 kyse oli silittelystä myös mm. haarojen välistä. Tällainen oli ollut päivittäistä.

Aamuisin mies herätti tytön suutelemalla häntä kädelle. Mies oli antanut tytölle lahjaksi korun ja hajuvettä.

Hyväilyt etenivät seksiin

Vakavammat seksuaaliset teot alkoivat tytön ollessa kuntotuskotijaksolla keväästä kesään 2012. Aluksi kyse oli koskettelusta ja suutelusta automatkoilla. Mies tarjosi tytölle myös olutta. Hyväilyt etenivät pidemmälle suuseksiin ja yhdyntään.

Mies vei tytön myös kotiinsa harrastamaan seksiä kun tämän vaimo ja lapset olivat poissa.

Oikeudessa kuultu lääkäri kertoi seksisuhteen pahentaneen tytön vointia.

Yhteys äitiin

Tytön äiti oli saanut kuulla epäilyjä miehestä toiselta sairaanhoitajalta keväällä 2012. Äiti oli soittanut miehelle, mutta antanut tämän pitää yhteyttä tyttäreensä, kun uskoi miehen tukevan ja auttavan tyttöä.

Käräjäoikeus totesi miehen käyttäneen sairaanhoitajan ammattia hyväkseen ja sai äidin uskomaan, että tapaamiset olivat tytön psyykkistä tilaa hoitavia.

43-vuotias kertoi oikeudessa, että tilanne oli touko-kesäkuussa riistäytynyt käsistä ja muuttunut seksuaaliseksi. Mies sanoi tienneensä tekevänsä väärin.

Työpaikalla ylihoitaja oli kysynyt 43-vuotiaalta heinäkuussa suhteesta tyttöön, mutta mies kiisti kaiken.

Tyttö kertoo tapahtumista

Tapahtumat alkoivat paljastua, kun tyttö kertoi kesäkuussa eräälle sairaanhoitajalle suhteestaan yli 40-vuotiaaseen mieheen. Heinäkuussa 2012 tyttö paljasti lääkärille harrastaneensa vanhemman miehen kanssa suuseksiä.

Tytöstä tehtiin elokuussa lastensuojeluilmoitus ja hän päätyi pakkohoitoon. Siellä tyttö kertoi tapahtumista tarkemmin.

Oikeus totesi, että nimenomaan miehen menettely johti siihen, että tyttö joutui tahdonvastaiseen hoitoon.

Elokuussa mies oli uhannut lukita tytön pimeään huoneeseen alasti ja tuhoavansa tämän elämän, jos tyttö kertoo heidän suhteestaan. Tyttö kertoi miehen sanoneen hänelle, että tämä oli tuhonnut monen ihmisen elämän.

Oikeus määräsi miehen maksamaan asianomistajalle 13000 euroa korvauksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.