Jorma Uotinen: Jouluna laiskottelen Aira Samulinin luona

Tanssija, laulaja ja koreografi Jorma Uotinen rauhoittuu joulun alla perinteisiin tunnelmiin. Pyhäpäivinä mies viettää aikaa myös Aira Samulinin vieraana Hyrsylässä.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tuomari, taiteilija ja tanssija Jorma Uotinen viettää joulua tänäkin vuonna läheisten ihmisten seurassa. Pöydän antimista nauttimisten ohella oleellinen osa miehen joulua on rentoutuminen.

Arkielämässään ahkerasti joogaava mies aikoo joulun välipäivinä antaa sekä kropan että mielen levätä.

– Laiska oleilu on yksi perinteistäni. Vietän aikaa usein Aira Samulinin luona Hyrsylässä, missä meitä on ollut paikalla yleensä hyvin pieni kokoonpano, vain muutama ihminen, Uotinen paljastaa.

Taiteilijan mukaan Samulinin talossa vallitsee aina omintakeisen rauhallinen tunnelma.

– Se on paikka, missä saa olla juuri niin kuin haluaa. Siellä ei vieraat häiritse isäntäväkeä, eikä isäntäväki häiritse vieraita, keväällä MTV3-kanavalla nähtävän Tuubi-ohjelman vieraana piipahtanut mies kuvailee.

Uudeksi vuodeksi Uotinen palaa kotikulmilleen, sillä miehellä on järjestettävänään omat juhlallisuudet. Vuoden vaihtuessa mies isännöi jo perinteeksi muodostunutta illanviettoa omassa kodissaan. Juhlien erikoislaatuinen menu on säilynyt muuttumattomana jo pitkään.

– Se on perinteinen uudenvuoden vastaanotto, jossa tarjoilen samppanjahernekeittoa – se on semmoista samppanjasta ja hernekeitosta tehtyä vaahtoa – sekä samppanjaa ja vihreitä kuulia, Uotinen paljastaa.

– Vastaanottoni on ollut perinne jo monta vuotta. Ystäväni tietävät, että tarjoilu kestää läpi yön, joten he saavat tulla mihin aikaan haluavat. Yön aikana juhlissa voi käydä viisikymmentäkin vierasta, joten onneksi kaikki eivät saavu samaan aikaan!

Uudenvuodenlupauksien tekemisestä tanssijamestari ei ole innostunut:

– En ole ollenkaan taikauskoinen, enkä siksi tee päättömiä lupauksiakaan. Elän niin yksinkertaista elämää, mies naurahtaa.

TUUBI MTV3-kanavalla keväällä 2014

Lue myös:

    Uusimmat