Mainos

Jorma Uotinen jatkaa Kuopion tanssifestivaalin johdossa

Kuopio tanssii ja soi -festivaali päättyi tänään. Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen ylisti tämän vuoden ohjelmistoa. Kuopio vetikin enemmän kävijöitä kuin viime vuonna.

Jorma Uotinen jatkaa Kuopio tanssii ja soi -tanssifestivaalin johdossa. Hän pysyy taiteellisena johtajana ainakin seuraavat kaksi vuotta.

- Olen ollut mukana rakentamassa festivaalia viisi vuotta, ja nyt pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa oikeaa tulosta. Olen erityisen tyytyväinen tämän vuoden monipuoliseen ohjelmistoon, Uotinen sanoi.

Lähes viikon mittainen Kuopio tanssii ja soi päättyi tänään. Festivaali kasvatti kävijämääriään viime vuodesta. Maksullisiin tapahtumiin osallistui noin 7500 kävijää. Toritapahtumat ja oheisohjelmisto vetivät noin 30 000 henkeä. Kurssitarjonta puolestaan kokosi Kuopioon noin 650 tanssin harrastajaa ja ammattilaista.

Suosituimmat esitykset olivat espanjalaisen Eva Yerbabuenan flamenco-illat ja festivaalin läpileikkaus Kareliagaala. Vuoden ohjelmiston vetonauloja olivat myös kaksi johtavaa eurooppalaista tanssiryhmää, alankomaalainen Nederlands Dans Theater II ja italialainen Compagnia Aterballetto.

Ensi-iltoja nähtiin kaksi: Susanna Leinosen tilausteos Kaira sekä nuorten viime vuoden Nordic Grand Prix -voittajien, ruotsalaisten Tilman O'Donnelin ja Shintaro O-uen teos Plan B.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.