Jorma Ollila sai osansa F1-mielenosoituksessa

Ympäristöjärjestö Greenpeace mainitsi öljy-yhtiö Shellin hallituksen suomalaisen puheenjohtajan Jorma Ollilan formula ykkösten Belgian GP:n mielenosoitustaan koskevassa tiedotteessa.

Greenpeacen jäsenet kiipesivät Span katsomon katolle ja levittivät oman Shelliä moittivan lakanansa, koska he halusivat kohdistaa huomiota siihen, mitä Shell tekee Arktiksella.

- Keväällä Jorma Ollila allekirjoitti Vladimir Putinin Hollanninvierailun yhteydessä Shellin puolesta sopimuksen Gazpromin kanssa Venäjän arktisen merialueen öljynetsinnästä. Venäjällä ympäristövaatimukset ja valvonta ovat kevyempiä ja öljyvuodot hyvin yleisiä, Greenpeace tiedotteessa todettiin.

- Formula 1 on kilpailu täynnä huippuluokan tekniikkaa ja turvallisuusjärjestelmiä. Shellin arktinen öljynporaus luottaa tekniikkaan ja porauslauttoihin, jotka tehtiin ennen kuin nämä formulakuljettajat olivat edes syntyneet. Ainut syy, miksi Shell voi porata Arktiksella, on koska ilmastonmuutos sulattaa merijäätä. Nyt he haluavat porata jään alta lisää öljyä kiihdyttämään ilmastonmuutosta. Se on hulluutta, sanoo pääkatsomon katolle kiivennyt aktivisti Vanessa Hall.

Lue myös:

    Uusimmat