Mainos

Jordanian ulkoministeri vierailulla Israelissa

Jordanian ulkoministerin vierailu on neljään vuoteen ensimmäinen ulkoministerivierailu Jordaniasta Israeliin.

Jordania ja Israel ovat vähitellen lämmittämässä palestiinalaisten kansannousun aikana huonontuneita suhteitaan. Jordanian ulkoministeri Hani Mulki saapui eilen Jerusalemiin neuvotellakseen tänään Israelin johdon kanssa Lähi-idän tilanteesta.

Kyseessä on neljään vuoteen ensimmäinen ulkoministerivierailu Jordaniasta Israeliin. Maiden välejä on myös hiertänyt Israelin vankiloissa tuomiotaan kärsivät parikymmentä jordanialaista, joiden vapauttamista Jordania on vaatinut. Israelilaislähteiden mukaan Israel ei suostu sen kansalaisia vastaan tehdyistä iskuista tuomittujen miesten vapauttamiseen, mutta saattaa hyväksyä tuomittujen siirtämisen jordanialaisiin vankiloihin.

Mulki ja Israelin ulkoministeri Silvan Shalom keskustelivat vankien kohtalosta myöhään illalla. Tapaamisen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Mulki tarkensi Jordanian vaatimuksia.

- Mielestäni tämän asian ei pitäisi antaa suistaa suhteitamme raiteiltaan. Samalla tulee kuitenkin ymmärtää, että vangit ovat meille tärkeitä ja haluamme, että heidät vapautetaan viimeistään ensi kuussa.

Mulkin on määrä tavata Israelin pääministeri Ariel Sharon tänään.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.