Mainos

Jordanian pommi-iskuissa tunnustus

Jordanian viranomaiset ovat pidättäneet itsemurhaiskuissa epäonnistuneen naisen. Iskujen takana on Irakin al-Qaida. Nainen tunnusti televisiossa.

Jordanian kuningas Abdullah kertoo, että Jordanian viranomaiset ovat saaneet kiinni naisen, jonka piti osallistua kolmea hotellia vastaan tehtyihin itsemurhaiskuihin Ammanissa.

Aiemmin tällä viikolla tehdyissä iskuissa kuoli 57 ihmistä, heidän joukossaan kolme pommimiestä.

Jordanian varapääministeri Marwan al-Muasher sanoo, että pidätetty nainen on yhden surmansa saaneen pommi-iskijän vaimo.

Nainen myönsi syyllisyytensä Jordanian television lähetyksessä, jossa hänellä oli päällään itsemurhaiskussa räjähtämätön panosvyö.

Nainen oli miehensä seurassa Radisson-hotellin salissa, jossa oli käynnissä hääjuhla. Kun naisen vyöllä olleet pommit eivät räjähtäneetkään, mies työnsi vaimonsa ulos ennen kuin räjäytti itsensä.

Muasher sanoo naisen olevan Sajida Mubarak al-Rishai. Naisen veli on hänen mukaan Irakin al-Qaida-verkoston johtajan Abu Musab al-Zarqawin erään keskeisen avustajan sisar.

Jordanian varapääministeri Moasher sanoo, että iskujen takana on Abu al-Zarqawin johtama Irakin al-Qaida-verkosto. Kukaan itsemurhaiskun tekijöistä ei varapääministerin mukaan ollut jordanialainen.

Pommittajat olivat saapuneet Jordaniaan väärennetyillä Irakin passeilla.

Al-Qaida-verkosto on jo aiemmin ilmoittanut internetissä, että nelihenkinen irakilaisryhmä - joukossa mies ja vaimo - oli tehnyt itsemurhaiskut kolmessa hotellissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.