Jordania vastustaa Bruce - taivaanlahjaa

Useat jordanialaiset kansanedustajat ovat vaatineet, että hallitus kieltäisi elokuvan Bruce - taivaanlahja näyttämisen maassa. Kansanedustajien mukaan elokuva loukkaa Jumalaa ja uskontoa.

Elokuvassa Bruce - taivaanlahja Jim Carreyn esittämä tv-toimittaja pilkkaa Jumalaa ja vähättelee tämän kykyä pitää huolta maailmasta. Jumala päättää antaa Carreyn esittämälle Brucelle väliaikaisesti kaikkivoipaisuuden, jotta tämä näkisi, kuinka itse asiasta selviää.

Nimettöminä pysytelleet jordanialaiset kansanedustajat vaativat elokuvan vetämistä mahdollisimman nopeasti pois elokuvateattereista. Tämän lisäksi he vaativat rangaistuksia Bruce - taivaanlahjan elokuvateattereihin päästäneille ihmisille. Elokuvateattereihin päästetty versio on jo nykyisellään leikattu, siitä on poistettu mm. kohtaus, jossa Carrey avaa tomaattikeittoa kuin Mooses Punaista merta. Mooses on pyhä niin juutalaisille, kristityille kuin muslimeillekin. 92% jordanialaisista on sunnimuslimeja, 6% kristittyjä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja