Mainos

Jordania pahoitteli Kosovon ampumatapausta

Jordanian hallitus on pahoitellut kahden YK-poliisin kuolemaan johtanutta ampumavälikohtausta Kosovossa. Ampuja oli jordanialainen YK-poliisi.

Suomalainen rauhanturvaaja työssään Kosovossa.


Jordanian hallitus pahoittelee Kosovon eilistä ampumavälikohtausta. Välikohtauksessa kuoli kolme ihmistä.

Mitrovican kaupungissa Kosovossa palveleva jordanialainen YK-poliisi avasi eilen tulen kohti muita kansainvälisiä YK:n poliiseja, ja kaksi amerikkalaista naispoliisia kuoli. Yksitoista muuta poliisia, suurin osa amerikkalaisia, haavoittui. Myös jordanialainen ammuskelija kuoli välikohtauksessa.

Yksi haavoittuneista, amerikkalainen naispoliisi, on edelleen kriittisessä tilassa, kertoivat sairaalalähteet aamulla. Muiden haavoittuneiden tila on vakaa.

YK:n poliisin mukaan selvitys tapahtumista on käynnissä. Välikohtaus käynnistyi ilmeisesti Irakin tilannetta koskeneesta riidasta. Kosovon YK-hallinnon Unmikin johtaja Harri Holkeri on järkyttynyt tapahtumista.

- Olen syvästi järkyttynyt ja tyrmistynyt huono-onnisten, asialleen omistautuneiden ammattilaisten kuolemasta. He olivat tulleet niin pitkän matkan päästä auttamaan Kosovoa sen tiellä tulevaisuuteen, Holkeri sanoi tiedotteessaan.

Arvioiden mukaan ampumavälikohtaus saattaa vaikeuttaa entisestään YK:n asemaa Kosovossa. Maaliskuussa 31 ihmistä kuoli etnisissä yhteenotoissa, joita YK:n rauhanturvaajat eivät pystyneet estämään.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.