Mainos

Jordania kieltää henkilömiinat

Jordania ilmoitti tänään allekirjoittavansa ns. Ottawan sopimuksen, joka kieltää henkilömiinojen käytön, varastoinnin, valmistuksen ja kuljetuksen.

Asiasta ilmoitti kuningatar Noor, jonka mukaan maan parlamentin on vielä vahvistettava päätös. Kuningattaren mukaan Jordanian maaperässä on neljännesmiljoona miinaa. -Jos Jeesus näinä päivinä viettäisi 40 päivää erämaassa,profeetta Elia ylittäisi Jordanvirran tai Johannes Kastaja julistaisi katumusta, ei heitä koettelisi ainoastaan nälkä ja jano, vaan heidän olisi selvittävä myös henkilömiinojen uhasta, totesi kuningatar miinauhrien kokouksessa Ammanissa tänään.

Jordaniasta tulee viides Lähi-idän maa, joka sitoutuu henkilömiinat kieltävään sopimukseen. Jordaniaa ennen sopimuksen ovat allekirjoittaneet Algeria, Tunisia, Qatar ja Jemen. Henkilömiinojen vastustajat toivovat, että myös Bahrain, Oman ja Arabiemiirikunnat liittyisivät sopimukseen lähitulevaisuudessa. Lähi-idän maista Egypti, Irak, Iran sekä Israel tuottavat edelleen henkilömiinoja.

Egypti on ilmoittanut, että se tarvitsisi huomattavaa taloudellista apua, ennen kuin se voisi sitoutua maaperäänsä kätketyn 23 miljoonaa miinan tuhoamiseen. Ottawan sopimukseen on sitoutunut kaikkiaan 128 maata. Suomi ei ole niiden joukossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.