Jope näkönsä heikkenemisestä: En ole huolissani

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Jope Ruonansuu epäilee näön heikkenemiseen olevan mahdollisesti parikin syytä.

Koko kansan koomikko, näyttelijä Jope Ruonansuu viihdyttää parhaillaan Jope Ite -sketsi ja musiikki show'ssa Helsingin Teatteri Forumissa. Perjantain Iltalehtiuutisoi Ruonansuun näön heikkenemisestä. Hyvin menneen ensi-illan jälkeen mielissään oleva Jope kertoo tilanteesta MTV3.fille.

– Minulla on pieni heikentymä näössä, mutta sehän nyt kuuluu oikeastaan tähän ikänäköön. Mahdollisesti alkava kaihi on syynä. Saattaa olla, että se myöhemmin leikataan.

Jope osasi odottaa näön heikkenemistä, sillä kaihi on leikattu sekä hänen veljeltään että äidiltään.

– Ajaessa pyrin välttämään yöajoa, sillä silloin silmät väsyvät helpommin. Välillä olo on kuin katsoisi likaisen ikkunan läpi, tarkkuutta puuttuu. En ole tästä kuitenkaan ollenkaan huolissani, vai pitäisikö nyt miettiä, että voi miten minä tästä näen mennä kotiin? Jope nauraa.

– En edes tiedä, onko syy lopulta kaihi. Voi olla, että syynä on myös diabetes. Lukuisat suomalaiset, jotka sairastavat diabetesta varmasti tietävät, miten näkö heikkenee verensokerin heitellessä.

Aiemmin Ruonansuun silmänpaineita oli tarkkailtu, mutta nyt nekin ovat kunnossa.

– Pärjään laseilla vallan mainiosti. Ei näölle tällä hetkellä tarvitse mitään tehdä. Sillmälääkärikin sanoi, että annetaan asian olla ja katsellaan sitten myöhemmin, Jope toteaa reippaasti.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat