Jopa 8000 kaloria päivässä – näin olympiaurheilijat syövät

Suurin pudottaja -jaksossa kilpailijat treenaavat ja syövät kuin olympiaurheilijat.

Suurin pudottaja -jaksossa kilpailijat kuulevat riemukseen pääsevänsä viikoksi treenaamaan olympiaurheilijoiden keskukseen Coloradoon. Urheiluhurmokseen porukan johdattelee moninkertainen paralympiamitalisti AllisonJones.

– Olen syntynyt vammani kanssa. En tunne muunlaista elämää. Äitini pisti minut harrastamaan kaikenlaista urheilua lapsena, Jones kertoo kisaajille.

Painonpudottajat myös syövät keskuksella kuin urheilijat. Olympiaurheilija voi syödä jopa 8000 kaloria päivässä. Jotta ruoan valitseminen olisi helppoa, kaikki ravintoarvot ovat ruokalassa esillä.

– Teette suurta elämäntaparemonttia. Terveyttänne täytyy tarkkailla, jotta tiedämme, että myös sisuskaluistanne pidetään huolta, ravintoterapeutti Laura sanoo.

Kisaajille esitellään erilaisia ruoka-annoksia. Lyhyen matkan pikaluistelija syö treenatessaan 750 kalorin aterian, jossa on paljon hiilihydraattia. Ateriassa on lihapullia, pastaa, kasviksia, kanaa palautumista varten ja jopa kaakao!

Painonnostajalle on massan säilyttämiseksi varattu 500 kalorin ateria, jossa on paljon proteiinia ja kohtuullisesti hiilihydraattia. Annoksessa on paljon kasviksia ja hedelmiä, pastaa ja hyvää rasvaa avokadosta.

Massaansa kasvattavan judokan ateriassa on huikeat 1200 kaloria, hyvälaatuisia hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja. Ateriaan kuuluu kasviksia, pastaa ja hampurilainen!

Miten olympiaurheilijoiden malliin treenaaminen onnistuu? AVAlla klo 18.00!


AVA/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja