Mainos

Jopa 50 kuoli Israelin ilmaiskussa Libanoniin

Israel on tehnyt ilmaiskun kerrostaloon, johon oli paennut kylistään noin sata siviiliä. Israelin armeijan mukaan isku tehtiin, koska Hizbollah on ampunut Qanasta raketteja Pohjois-Israeliin.

Israelin ilmaisku kerrostaloon Qanan kylässä Etelä-Libanonissa on surmannut kymmeniä siviilejä. Kuolleita on 40-50, heistä yli 20 lapsia. Kyseessä on tuhoisin yksittäinen isku 19 päivää kestäneen konfliktin aikana.

Kolmikerroksinen talo, johon oli majoittunut noin sata Israelin iskuja kylistään paennutta ihmistä, tuhoutui osittain. Uutistoimisto AFP:n mukaan Qanassa on tuhottu useita muitakin asuinrakennuksia.

Israelin armeija kertoo varoittaneensa asukkaita etukäteen lähtemään paikkakunnalta.

- Hyökkäsimme kaupunkiin, koska Hizbollah-liike on ampunut sieltä käsin raketteja Nahariyaan ja Galileaan. Hizbollah on täten vastuussa tapahtuneesta, kommentoi kapteeni Jacob Dallai.

Yli 30 Hizbollahin ampumaa rakettia on tänään osunut Israelin puolelle. Raketit iskeytyivät Haifan, Nahariyan, Kirjat Shmonan ja Acren kaupunkeihin. Poliisin mukaan kukaan ei haavoittunut iskuissa.

Hizbollah on yli kaksi viikkoa kestäneen konfliktin aikana ampunut Israeliin yli 1500 rakettia.

Yöllisiä iskuja myös Gazaan

Israel on yön aikana iskenyt myös Gazan kaupunkiin, jossa sai surmansa viisi palestiinalaista. Iskussa tuhoutui islamistisen Hamas-liikkeen jäsenen talo.

Toinenkin, toisen palestiinalaisen vastarintaliikkeen talo tuhottiin ilmaiskussa Beit Hanunissa Gazan kaistaleen pohjoisosassa. Isku ei ilmeisesti vaatinut uhreja.

Israelin armeija on aamulla myös tulittanut Khaimin kaupunkia Etelä-Libanonissa ja ottanut rajusti yhteen Hizbollah-taistelijoiden kanssa rajan tuntumassa. Turvallisuusviranomaisten mukaan Israelin panssarivaunuja ryhmittyi iskujen aikaan rajakaupunki Metulaan.

Lähi-idän tuoreimmassa konfliktissa on virallisten lähteiden mukaan kuollut yhteensä jo yli 500 libanonilaista. Israelilaisia on menehtynyt 51.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.