Mainos

Jopa 200 000 evakuoidaan Tshekissä

Tulvavesi on noussut koko yön Prahassa ja vesi nousee yhä. Evakuointeja jouduttaneen laajentamaan.

Tshekin tasavallan pääkaupungissa Prahassa on jo evakuoitu lähes 50 000 ihmistä yhä nousevien tulvavesien tieltä. Vltava-joen vesi on jatkanut nousua yölläkin, eikä tulvahuippua ole saavutettu. Koko maassa annettu kehotus jo 200 000 ihmiselle lähteä evakkoon.

Arviolta 15 000 palomiestä, poliisia ja sotilasta on maan sisäministerin mukaan työskennellyt kellon ympäri katastrofin välttämiseksi pääkaupungissa Prahassa ja muualla Määrissä onnistuen pelastamaan 1000 ihmistä. Tulvan uhrien määrä on kuitenkin noussut jo yhdeksään.

Tshekin hallitus on julistanut Prahaan ja neljälle muulle alueelle poikkeustilan. Tulvia pahentaa se, että Prahan eteläpuolella Ceske Budejovicessä sijaitseva pato on murtunut.

Rankkasateiden aiheuttamista tulvista ovat kärsineet pahoin myös ainakin Venäjä, Saksa, Itävalta ja Romania.

Slovakiaan hätätila


Myös naapurimaa Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa uhkaavat tulvat. Viranomaiset julistivat kaupunkiin hätätilan, ja ensimmäisten asukkaiden evakuointi Devinin kaupunginosasta on määrä aloittaa myöhemmin tänään.

Tulvamuurien pystytystyöt kaupungissa on jo käynnistetty. Toimiin ryhdyttiin kaupungin läpi virtaavan Tonavan pinnnan noustua uhkaavasti rankkasateiden vuoksi. Joen pinta on kavunnut jo 8,5 metriin ja sen pelättiin nousevan iltaan mennessä vielä metrillä.

Slovakian presidentti Rudolf Schuster ja parlamentin puhemies Jozef Migas osallistuvat tulvien vuoksi pidettävään hätäkokoukseen Bratislavassa.

(MTV3- STT)

(Huomenta Suomi 14.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.