Mainos

Jopa 100 kapinallista sai surmansa Fallujassa

Silminnäkijöiden mukaan Yhdysvaltain armeijan sotilaslentokoneet tulittivat sissien tukikohtia Fallujassa.

Amerikkalaiset sotilaskoneet iskivät varhain aamulla Fallujaan Irakissa. Silminnäkijöiden mukaan Fallujan kaakkoispuolelta kuului voimakkaita räjähdyksiä. Yhdysvaltain armeijan edustaja ei heti kyennyt vahvistamaan ilmaiskuja.

Aiemmin armeija kertoi, että jopa sata kapinallista on saanut surmansa Fallujassa jatkuneissa kiivaissa taisteluissa. Tieto asiasta tuli sähköpostitse Yhdysvaltain merijalkaväen tukikohdasta Camp Fallujasta, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella.

Silminnäkijöiden mukaan Yhdysvaltain sotilaslentokoneet tulittivat eilen sissien tukikohtia. Voimakkaiden räjähdysten seurauksena osia kaupungista oli liekkien vallassa.

Yhdysvaltain merijalkavoimien tiedotteen mukaan Yhdysvaltain tai liittouman joukkoja ei kuollut hyökkäyksessä, joka aloitettiin sen jälkeen kun kapinallisjoukot tulittivat liittouman ja Irakin joukkoja. Irakilainen sairaalaviranomainen kertoi aiemmin, että kovissa taisteluissa olisi kuollut neljä ihmistä.

Eilen käytiin kiivaita taisteluja myös Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin joukkojen ja amerikkalaissotilaiden välisissä taisteluissa Sadrin kaupunginosassa kuoli kymmeniä ihmisiä ja haavoittui satoja, kertovat viranomaiset.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.