Mainos

Jopa 100 000 mielenosoittajaa Moskovassa – Katso video

Venäjän oppositiomielenosoituksiin on osallistunut kymmeniätuhansia ihmisiä Moskovassa ja Pietarissa. Arviot protestoijien määrästä vaihtelevat suuresti.

Poliisin mukaan Moskovassa mieltään osoittaa 25 000 ihmistä, mutta oppositio arvioi protestoijien määrän nousseen jopa 100 000:een. Pietarissa mielenosoittajia on viranomaisten mukaan noin 10 000.

– Itse paikalla olleena arvioisin mielenosoittajien määräksi noin 30 000-40 000. Kaikki on sujunut yllättävän rauhallisesti, vaikka porukkaa on paljon ja täällä on ahdas tunnelma, MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Maarit Roiha raportoi Moskovasta kello 15 Suomen aikaa.

Hänen mukaansa tieto mielenoisoituksista on levinnyt lähinnä sosiaalisen median kautta. Lisäksi kaupunkien keskustoissa partioi kymmeniätuhansia mellakkapoliiseja.

Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vastaisia mielenosoituksia on järjestetty myös muualla maassa Vladivostokista Kaliningradiin. Aktivistit julistavat iskulauseissaan "Rotat häipykää!" ja "Huijarit ja varkaat - antakaa meille meidän vaalimme!".

Mielenosoittajat ovat suuttuneet viime viikonloppuna järjestetyistä duumanvaaleista, jotka opposition mukaan olivat vilpilliset. Vaaleissa eniten ääniä sai pääministeri Vladimir Putinin ja presidentti Dmitri Medvedevin Yhtenäinen Venäjä -puolue.

Katso valtio-omisteisen RussiaToday-kanavan videota mielenosoituksesta YouTubesta:

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.