Mainos

Jopa 100 000 litraa pilssivettä valui maahan Turussa

Jopa 100 000 litraa vesiöljyseosta valui maahan Turussa viime yönä. Pilssivettä vuoti Ekoportin rikkoutuneesta putkesta Pansion teollisuusalueella. Noin kolmasosa oli puhdistettu puoleen päivään mennessä.

Seos ei ole vaarassa levitä vesistöihin, vaikka sitä oli valunutkin sadevesiviemäreihin. Pelastuslaitos on puomittanut puolen kilometrin päässä sijaitsevan merenrannan ja sulkenut läheiset viemärit. Maalta seos on helpompi kerätä kuin merestä.

- Ensin puhdistetaan vaarallisimmat paikat ja sen jälkeen maa saneerataan, eli poistetaan kaikki saastunut maa-aines, kertoo päivystävä palomestari Reijo Salminen.

Vartija ilmoitti onnettomuudesta hätäkeskukseen hieman ennen puoltayötä. Pelastuslaitos sai vuodon tukittua nopeasti, minkä jälkeen seosta on kerätty maasta.

Ekoportin mukaan vartijan havainto oli onni onnettomuudessa, sillä pahimmassa tapauksessa koko tuhannen kuution varasto olisi voinut vuotaa tuhoisin seurauksin.

Salmisen mukaan pilssivesi onkin raskaaseen polttoöljyyn verrattavaa ainetta. Vettä siinä on enää hyvin vähän joukossa.

Puhdistustöihin osallistuu kymmeniä pelastuslaitoksen ja saneerausliikkeiden työntekijöitä. Palomestarin mukaan puhdistustöissä menee useita päiviä, ellei jopa viikkoja, ennen kuin myös maa on saatu saneerattua.

Alueella on useita eri yritysten polttoainesäiliöitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.