Jonoa parlamentin Murdoch-showhun - katso suorana netissä

Kymmenet ihmiset ovat jonottaneet Lontoossa päästäkseen seuraamaan mediamoguli Rupert Murdochin kuulemista Britannian parlamentissa.

Murdoch joutuu vastaamaan parlamentaarisen komitean kysymyksiin valtavaa kohua herättäneessä News of The World -lehden salakuuntelujupakassa.

Kuultaviksi on kutsuttu myös Murdochin poika James Murdoch ja salakuunteluskandaalin takia lopetetun News of the World -lehden entinen päätoimittaja Rebekah Brooks.

Kuulemistilaisuutta voi seurata suorana netissä klo 16.30 alkaen.

- En usko, että kuulemisessa tulee esiin mitään suuria paljastuksia. Murdoch on ammattilainen, hän tietää mitää tekee. Mutta haluan olla paikanpäällä, koska kyseessä on historiallinen tapaus, sanoi aamuvarhaisella jonoon asettunut opiskelija Max Beckham.

- Tämä on päivän paras show. Päivä on historiallinen, totesi puolestaan kanadalainen teatterinjohtaja Andy Thompson.

Murdochia kuljettanut auto joutui valokuvaajien piirittämäksi sen saapuessa parlamenttiin. Kuljettaja joutui peruuttamaan pois paikalta ja etsimään toista reittiä.

Parhaillaan on käynnissä suur-Lontoon poliisin eli Scotland Yardin johdon kuulemistilaisuus.

Myöhemmin illansuussa parlamentaarinen komitea kuulee vielä lainoppineiden näkemyksiä matkapuhelinten luvattomasta kuuntelusta ja hakkeroinnista. Tämä tilaisuus alkaa klo 19.30.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 19.7.2011)

Urkintaskandaali ravistelee Britanniaa - katso Hannu Hallamaan juttu (Kymmenen uutiset 19.7.2011)

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat