Mainos

Jonkka: Oikeuskanslerilla ei toimivaltaa selvittää Lippos-kantelu

Oikeuskanslerille tehty kantelu ex-puhemies Paavo Lipposen (sd.) toiminnasta ei todennäköisimmin johda mihinkään. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka totesi, että oikeuskanslerilla ei ole toimivaltaa selvittää eduskunnan puhemiehen toimia eikä kantelu tämän vuoksi anna aihetta mihinkään.

Turun Sanomat kertoi tänään, että yksityishenkilö teki eilen oikeuskanslerille kantelun Lipposen toiminnasta vuonna 2004. Lipposen on Wikileaks-dokumentin perusteella väitetty kertoneen Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläälle presidentti Tarja Halosen ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin keskusteluista.

Julkisuudessa on ihmetelty Lipposen roolia tässä tiedonvälityksessä sekä sitä, mistä hän on saanut kyseisestä Halosen ja Putinin tapaamisesta tiedot. Hän ei ollut kyseisestä tapaamisesta tehdyn muistion jakelulistalla.

Oikeuskanslerille kantelun tehnyt on yksityishenkilö, idänkauppaan erikoistuneen konsulttiyrityksen toimitusjohtaja Lasse Leppänen. Leppänen sanoi STT:lle tehneensä kantelun siksi, että vastaavia tapauksia - luottamuksellisen tiedon hyödyntämistä - on ollut julkisuudessa aiemminkin.

Lipponen on ilmoittanut, ettei kommentoi asiaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.