Jone Nikula: Nightwishilla olisi ollut suurempikin riski

Musiikin monitoimimies Jone Nikula vieraili keskiviikkoaamuna MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Supersuositun Nightwish-bändin ympärillä on kuohunut alkuviikon ajan. Maanantaina bändi ilmoitti lehdistötiedotteessaan, että solisti Anette Olzonin ja Nightwishin tiet eroavat ilman riitoja.

Nikula muistuttaa musiikkibisneksen olevan raakaa peliä ja siinä pitää muistaa, että taiteenlajin lisäksi on kyse liiketoiminnasta. Nikula uskoo Nightwishin sokkiratkaisun tehneen hyvää bändille.

– Suurempi riski olisi ollut se, että miehitystä ei olisi muutettu, jos kerran tuntuu siltä, että hommat eivät toimi. Vision pitää olla yhteinen. Kyynisin ratkaisuhan olisi ollut se, että oltaisiin jatkettu samaan malliin, maksettu palkkoja ja siloteltu seteleitä, Nikula toteaa MTV3.fille.

Nikula ei usko bändin kaatuvan Olzonin eroon, sillä onhan Nightwish menestynyt upeasti myös Tarja Turusen lähdön jälkeen. Jone muistuttaakin, ettei Nightwish ole solistikeskeinen bändi.

– Anette laulaa kuin enkeli ja on hoitanut hommansa hyvin. Nightwishilta olen nähnyt viime vuosina ihan v**un hyviä keikkoja. Täytyy kuitenkin muistaa, että myös Marco Hietala laulaa bändissä miesosuuksia,

Nightwishin luova johtaja ja mies biisien takana on kosketinsoittaja Tuomas Holopainen. Nikula kiitteleekin vuolaasti Holopaisen lahjakkuutta.

– Holopainen on äärettömän lahjakas, kunnianhimoinen ja rehellinen kundi. Samaan aikaan hän on myös maailman ujoin ja hiljaisin. Tuomas on ikäluokkansa lahjakkaimpia biisintekijöitä, jolla seuraava levy soi päässä uuden tullessa vasta markkinoille. Ei tuollaisia ihmemiehiä löydy joka paikasta.

– Kukaanhan ei tiedä, mitä bändin kulisseissa on tapahtunut, mutta kukaan lahjakas ei suostu puolikkaaseen toteuttamiseen. Jos tavoitteena on tehdä jälleen entistä parempi levy, pitää olla valmis kärsimään kipuakin, Jone tiivistää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat