Mainos

Jolon panttivankikiistassa jälleen pettymyksiä

Tiedot libanonilais-ranskalaisen naisen pikaisesta vapauttamisesta Abu Sayyafin panttivankileiriltä ovat osoittautuneet vääriksi, kertovat kansainväliset uutistoimistot. Pääneuvottelija Roberto Aventajado ei myöskään usko, että muita panttivankeja vapautettaisiin lähipäivinä.

Jolon panttivankeja

Libanonilainen valtuuskunta oli jo aikeissa lähteä vastaanottamaan Marie-Michele Moarbesia Libyaan, mutta peruuttikin matkansa, kun kävi selväksi, etteivät sissit sittenkään vapauta naista viikonloppuna, kertoi uutistoimisto Reutersin valokuvaaja. Entinen Libyan Filippiinien-suurlähettiläs Rajab Azzarouq sanoi, että tiedot Moarbesin vapauttamisesta ovat vailla pohjaa. Azzarouqin avustajan Mohammad Ismailin mukaan neuvotteluissa ei ole saavutettu ratkaisua eikä ketään vapauteta huomenna.

Pääneuvottelija Roberto Aventajado sanoi, että tiedot kaikkien panttivankien yhtäaikaisesta vapauttamisesta eivät pidä paikkaansa. Hänen arvionsa mukaan ketään vangeista ei vapautettaisi viikkoon. Aventajadon johtamaan neuvotteluryhmään kuuluvat hänen lisäkseen Azzarouq ja kaksi paikallista viranomaista Jolon saarelta. Myöhään eilen Moarbesin vapauttamisen sanottiin tapahtuvan muutaman tunnin aikana.

Abu Sayyaf -sissien kanssa käytäviä neuvotteluja lähellä oleva Libanonin vesiministeri Soleiman Traboulsi oli aikeissa matkata tänään Libyan pääkaupunkiin Tripoliin kiittämään Libyan neuvottelijoita hyvästä lopputuloksesta ja vastaanottamaan Moarbesia. Moarbes on ollut yhdessä 11 muun länsimaisen vangin kanssa Abu Sayyaf -sissien panttivankina jo yli kolmen kuukauden ajan Jolon saarella Etelä-Filippiineillä. Vankien joukossa on yhä kaksi suomalaismiestä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.