Mainos

Jolon panttivankijutussa uusi käänne

Filippiinien panttivankidraamassa on jälleen tapahtunut uusia käänteitä.

Panttivangit ovat odottaneet vapautusta kuukausia

Nyt sissit sanovat vapauttavansa kuuden länsimaalaisen vangin sijasta ainoastaan kolme. Uutistoimisto AFP sanoo Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajadon kertoneen asiasta. Ketkä vapaaksi mahdollisesti huomenna pääsisivät ei tiedetä.

Pääneuvottelija Roberto Aventajado aikoo jälleen aamulla lähteä kohti Joloa hakemaan eurooppalaisia panttivankeja.

Aiemmin tänään Abu Saayaf perui lähes varmoina pidetyt vapautukset. Syynä tämän päiväiseen lykkäykseen on sissien mukaan se, että he eivät ole saaneet sovittuja lunnasrahoja. Abu Sayyaf-sissit sanovat myös, että yhden sissijohtajan veli on kuollut moottoripyöräonnettomuudessa ja he haluavat järjestellä hautajaisia.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan myös armeijan valmistautuminen vastaiskuun on saanut sissit varuilleen.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että neuvottelijat uskovat yhä länsimaalaisten vankien pääsevän vapauteen huomenna.

Filippiinien hallituksen neuvottelijat saapuivat saarelle varhain aamulla saattaakseen päätökseen kuukausia kestäneen panttivankiselkkauksen. Panttivankien joukossa ovat myös suomalaiset Seppo Fränti ja Risto Vahanen.

Pääneuvottelija Aventajado

Pääneuvottelija Roberto Aventajado sanoi eilen uskovansa, ettei kuuden länsimaisen panttivangin vapautumiselle ollut enää tulossa viime hetken esteitä. Aventajadon mukaan myös panttivankien joukossa olevan filippiiniläisen uskottiin pääsevän vapaaksi tänään. Osa neuvottelijoista epäili kuitenkin, että sissit pitäisivät vielä pari vangeista vakuutena hyökkäystoimia vastaan.

Vapautetut panttivangit on määrä lennättää ensin Jololta lähikaupunkiin Zamboangaan, ja sieltä Cebun kaupunkiin, missä he voisivat levähtää hetken. Tämän jälkeen ryhmä on tarkoitus siirtää Libyaan, missä heidät luovutettaisiin virallisesti kotimaidensa hallitusten edustajille.

Jolon saaren toinen suomalaispanttivanki, Risto Vahanen, kiittelee partiossa oppimiaan taitojaan.

Vahanen on lähettänyt viime kuussa Suomen Partiolaisille kirjeen, jossa hän kirjoittaa oppineensa partioharrastuksessaan tietoja ja taitoja sekä pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, joita panttivankiolosuhteissa tarvitaan. Vahasen mielestä koskaan ei voi tietää, milloin "harrastajamaiset" taidot ovatkin elintärkeitä. Kirjeensä lopuksi Vahanen toivottaakin menestystä partiolaisten kasvatustyölle.

Risto Vahanen on harrastanut partiota useita vuosia. Suomen Partiolaiset ry. kirjoitti hänelle kesän alussa.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.