Mainos

Jolon panttivankien odotetaan vapautuvan tänään

Jolon saaren eurooppalaisten panttivankien odotetaan vapautuvan aamun aikana.

Pääsevätkö Risto Vahanen ja Seppo Fränti tänään vapauteen?

Filippiinien hallituksen neuvottelijat saapuivat Jolon saarelle varhain aamulla saattaakseen päätökseen kuukausia kestäneen panttivankiselkkauksen. Panttivankikriisin pääneuvottelijan Roberto Aventajadon on määrä saapua saarelle myöhemmin aamun aikana.

Neuvottelijat valmistautuivat lähtemään saaren uumeniin kohti Abu Sayyaf -muslimisissien leiriä vapauttaakseen sissien kuukausia sitten sieppaamat panttivangit, joiden joukossa ovat myös suomalaiset Seppo Fränti ja Risto Vahanen. Panttivankien odotetaan vapautuvan leiristä aamun aikana. Neuvottelijat korostivat kuitenkin, että ajasta ei voi sanoa mitään varmaa.

Aventajado sanoi eilen uskovansa, ettei kuuden länsimaisen panttivangin vapautumiselle ole enää tulossa viime hetken esteitä. Aventajadon mukaan myös panttivankien joukossa olevan filippiiniläisen uskotaan pääsevän vapaaksi tänään.

Osa neuvottelijoista epäili kuitenkin, että sissit saattavat pitää vielä pari vangeista vakuutena hyökkäystoimia vastaan. Vapautetut panttivangit on määrä lennättää ensin Jololta lähikaupunkiin Zamboangaan, ja sieltä Cebun kaupunkiin, missä he voisivat levähtää hetken. Tämän jälkeen ryhmä on tarkoitus siirtää Libyaan, missä heidät luovutettaisiin virallisesti kotimaidensa hallitusten edustajille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.