Mainos

Jolon panttivangeille ruokalähetys

Pääsiäisviikonloppuna Malesiassa siepatut 21 panttivankia ovat saaneet filippiiniläiselle Jolon saarelle vihdoinkin elintarvikkeita.

Jo neljättä viikkoa sissien käsissä olleet panttivangit saivat tänään ruokalähetyksen.

Muslimisissien panttivangeille on toimitettu lisää ruokaa Jolon saarella. Ruokaa ovat toimittaneet avustusjärjestö Punaisen Puolikuun vapaaehtoistyöntekijät. Ryhmän mukana oli myös filippiiniläinen lääkäri joka toi panttivangeille myös lääkeitä.

Filippiinien ulkoministerin eilisille väitteille muslimisissien lunnasvaatimuksista, ei ole saatu selvyyttä. Ulkoministeri Domingo Siazon sanoi eilen sissien vaatineen kahta miljoonaa dollaria saksalaisnaisen vapauttamisesta. Useat muut lähteet kiistivät tiedon.

Tänään tulleen tiedon mukaan Filippiineillä Jolon saaren samannimisen kaupungin torilla on räjähtänyt kranaatteja. Räjähdyksessä kuoli viisi ja loukkaantui yli 70 ihmistä. Tiedossa ei ole, liittyvätkö kranaattiräjähdykset saaren muslimikapinallisten toimintaan. Sissit pitävät Jolon saarella panttivankeinaan 21 ulkomaalaista.

Vangit vaativat länsimaiden väliintuloa

Filippiinien panttivangit vetosivat eilen länteen pikaisen ratkaisun saamiseksi jo neljättä viikkoa jatkuneeseen kriisiin. Paikallisen tv-ryhmän haastattelussa panttivangit kertoivat, että he ovat menettäneet uskonsa Filippiinien hallitukseen kriisin ratkaisussa ja he haluavat omien hallitustensa puuttuvan asiaan.

Tv-ryhmän tapaamat vangit ovat laihtuneita, nälissään ja henkisesti aivan rikki: etenkin sairaan saksalaisnaisen kunto hiipuu päivä päivältä.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.