Mainos

Jolon neuvottelut mutkistuvat

Abu Sayyaf -sissijärjestö ilmoitti Filippiinien hallituksen edustajien kanssa tänään käydyissä neuvotteluissa, että se vaatii pääneuvottelija Roberto Aventajadon (kuvassa) eroa tehtävästään.

Aventajado ei usko selkkauksen nopeaan ratkaisuun

Vaatimus mutkistaa entisestään pyrkimyksiä vapauttaa 21 sissien ottamaa panttivankia. Aiemmin neuvottelijat ilmoittivat olevansa toiveikkaita neuvottelujen onnistumisen suhteen. Ryhmä lääkäreitä oli myös käynyt sissien leirissä tuoden mukanaan ruokaa ja lääkkeitä.

Edistystä panttivankien vapauttamisessa toivottiin maanantaihin mennessä. Vaikein kysymys on sissien vaatimus itsenäisestä muslimivaltiosta Etelä-Filippiineillä. Abu Sayyaf on antanut niiden henkilöiden nimet, joiden kanssa se suostuu neuvottelemaan.

Panttivangit jaettu kahteen ryhmään

Hallituksen neuvottelijat kertoivat, että panttivangit on jaettu kahteen ryhmään. Syynä on se, että Abu Sayyaf pelkää armeijan yrittävän vapauttaa heidät hyökkäämällä leiriin.

11 Malesiasta ja Filippiineiltä kotoisin olevaa vankia jäivät vanhaan leiriin. Loput kymmenen, joukossa myös kaksi suomalaista, on siirretty uuteen paikkaan. Sissit varoittivat sotilasoperaation vaarantavan vankien hengen.

Hyökkäyksen mahdollisuudesta oli puhunut Aventajado, jonka kanssa Abu Sayyaf ei siksi enää suostu neuvottelemaan. Filippiinien poliisin päällikkö Panfilo Lacson kuvaili tänään sieppausta yksinkertaisesti yritykseksi saada lunnasrahaa. Poliittisia vaatimuksia hän pitää vain kulissina.
(STT-Reuters-AP-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.