Mainos

Jolo: Viisi naista vapaaksi lunnaita vastaan

Jolon saarella panttivankeja pitävät Abu Sayyaf-sissit ovat luvanneet vapauttaa viisi naispuolista panttivankia lunnaita vastaan. Filippiinien hallituksen neuvottelijoiden mukaan sissit ovat vaatineet naisten vapauttamisesta noin 30 miljoonaa Suomen markkaa.

Naiset ovat Saksasta, Philippiineiltä, Ranskasta, Etelä-Afrikasta ja Libanonista. Saksalainen nainen on vakavasti sairas ja kaipaa pikaisesti sairaalahoitoa.

Abu Sayyaf hyväksyykin Filippiinien pääneuvottelijan


Abu Sayyaf -muslimisissit ilmoittivat tänään, että he hyväksyvät sittenkin Filippiinien hallituksen asettaman

Aventajado ei usko selkkauksen nopeaan ratkaisuun

pääneuvottelijan Roberto Aventajadon neuvottelukumppanikseen. Aiemmin viikolla Abu Sayyaf ilmoitti, että keskusteluja heidän sieppaamiensa 21 ulkomaisen panttivangin vapauttamiseksi ei voida jatkaa, ennen kuin Aventajadon tilalle nimitetään toinen neuvottelija.

Syyksi sissit ilmoittivat Aventajadon sanoneen, ettei armeijan väliintuloa kriisin ratkaisemiseksi ole täysin suljettu pois laskuista. Tiedotteen oli allekirjoittanut kaksi Abu Sayyaf -ryhmän viidestä johtajasta. Sen mukaan Aventajado oli perunut puheensa armeijan väliintulosta, ja siksi neuvottelujen käyminen hänen kanssaan saattaisi olla taas mahdollista.

Kaksi kuukautta sitten malesialaisesta lomakohteesta siepattujen panttivankien joukossa on kaksi suomalaista miestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.