Mainos

Jolla panostaa Kiinaan - oma älypuhelin vielä tänä vuonna

Nokian hylkäämän MeeGo-käyttöjärjestelmän jatkokehittelyn vastuulleen ottanut suomalaisyritys Jolla perustaa liittouman, joka myy halukkaille käyttöjärjestelmälisenssejä.

– MeeGo on ollut alunperinkin avoin käyttöjärjestelmä, jota ovat vuorollaan kehittäneet niin Intel kuin Nokiakin. MeeGon ongelma on ollut käyttöliittymän puute, mutta nyt sekin on valmis, Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola kertoo MTV3 Uutisille.

Jolla kokoaa parhaillaan liittoumaa MeeGon ympärille. Tavoitteena on koota 200 miljoonan euron investoinnit liittoumaan tulevilta yrityksiltä. Samalla MeeGon nimi muuttuu, Kiinassa se tullaan tuntemaan nimellä Sailfish, kertoo Talouselämä.

Jollan painopiste on käyttöjärjestelmässä, mutta se julkistaa vielä tänä vuonna myös oman älypuhelimensa. Lanseerauksen aika ja paikka selviää myöhemmin tällä viikolla.

Muut älypuhelinvalmistajat kontrolloivat tarkasti omia käyttöjärjestelmiään. Jollan lähtökohta on toinen.

– Me toivotamme kaikki tervetulleiksi rakentamaan oman MeeGonsa. Esimerkiksi kaikki Android-puhelimet ovat samanlaisia valmistajasta riippumatta, mutta MeeGosta kaikki saavat rakentaa sellaisen kuin haluavat, selvittää toimitusjohtaja Hurmola.

Jollan rakentaman allianssin ansainta perustuu MeeGon tai tulevaisuudessa Sailfishin käyttöjärjestelmän lisenssien myyntiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.