Jolla julkisti odotetun Sailfish-käyttöjärjestelmänsä

Nokian entisten työntekijöiden perustama Jolla-älypuhelinyhtiö on julkistanut uuden Sailfish-alustansa Helsingissä pidettävässä Slush-tapahtumassa.

Sailfish pohjautuu Nokian hylkäämään MeeGo-käyttöjärjestelmään.

Jollan toimitusjohtaja Marc Dillon pohjusti käyttöjärjestelmän julkistusta toteamalla, että ihmiset tarvitsevat muutosta.

- Haluamme olla yhtiö, joka tarjoaa hienon käyttöjärjestelmän. Olemme vielä pienessä veneessä, ja tarvitsemme lisää yhteistyökumppaneita.

Dillon korosti, että Sailfish on avoin ekosysteemi, johon kaikki voivat tarjota jotain.

Dillon esitteli tilaisuudessa Sailfishin multitasking-näkymää, jonka avulla sovelluksia voi ohjata pikkukuvakkeiden kautta helposti ja nopeasti ilman, että käyttäjän tarvitsee mennä sisään sovellukseen.

- Käyttäjän kaikki suosikkiohjelmat voivat näin olla auki kaiken aikaa, hehkutti Dillon.

Ambience-ominaisuuden avulla puhelimen ilmettä saadaan puolestaan muokattua käyttäjän valitseman valokuvan perusteella.

Lisäksi järjestelmästä löytyy perinteinen sovellusvalikko.

Jolla kertoo, että Sailfish on erittäin mukautuva käyttöjärjestelmä. Alusta tukee mm. älypuhelimia, tabletteja ja älytelevisioita.

Jolla näkee itsensä "pelinmuuttajana" tarjoamalla erilaisen käyttöjärjestelmäkokemuksen. Esittelyn perusteella Sailfish-käyttöjärjestelmä vaikuttaakin erittäin miellyttävältä ja ilmeeltään virkistävältä.

Nyt Jolla tarvitseekin voimaa taakseen, jotta järjestelmä saa tuulta siipiensä alle. Yksi Jollan yhteistyökumppaneista on teleoperaattori DNA, joka ryhtyy markkinoimaan Sailfishiä käyttäviä älypuhelimia Suomessa.

MTV3 sai jo aiemmin päivällä ennakkoon tuntumaa odotetusta käyttöjärjestelmästä:

Lue myös:

    Uusimmat