Mainos

Joko ahdistaa? Pian kaikki mitä teet netissä päätyy Facebookiin

Yhteisöpalvelu Facebook on julkistanut yli 60 uutta sovellusta, joiden avulla käyttäjät voivat jakaa tietoja Timeline-profiileissaan. Sovellukset on laadittu Facebookin eri yhteistyötahojen kanssa. Jatkossa kaikki kehittäjät voivat luoda eri sivustoille uutta alustaa hyödyntäviä sovelluksia.

Facebookin käyttäjät voivat jo nykyisellään jakaa tietoa kuuntelemastaan musiikista tai lukemistaan artikkeleista. Uusin kehitysaskel kuitenkin lisää sovellusten ja erilaisten toteutusten määrää huomattavasti.

Kyseessä on Facebookin kutsuma "frictionless sharing", eli kitkaton jakaminen. Kun käyttäjä kirjautuu eri tahojen sovelluksiin, niin ne jakavat käyttäjän toimet muiden nähtäväksi Facebookin kautta. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo verkkosivuillaan, että Facebook pyrkii toimillaan lisäämään käyttäjien oleskelua sivuilla ja houkuttelemaan samalla mainostajia. Hienoa... vai kenties jo hieman pelottavaa?

-Uskomme, että tälle alustalle tullaan lähiaikoina rakentamaan tuhansia sovelluksia, totesi Facebookin tuotejohtaja Carl Sjogreen San Franciscossa pidetyssä tilaisuudessa.

Timeline on Facebookin ominaisuus, joka muuttaa käyttäjien profiilit virtuaalisiksi leikekirjoiksi. Sen avulla käyttäjän toimia luetellaan ja jaetaan toisille matkustamisesta lempikirjoihin jne.

Käyttäjä pystyy rajoittamaan, ketkä pääsevät seuraamaan heidän toimiaan. Yksi asia on kuitenkin varma - Facebook seuraa, halusit tai et.

"Yksityisyyden aika on ohi"

Teknologiasivusto Gizmodossa todetaan, että Facebookin kaikille sovelluskehittäjille avaama "Open Graph" -projekti tarkoittaa käytännössä sitä, että yksityisyyden aika on ohi.

Nyt kuka tahansa pystyy tekemään Facebookissa jakamista varten kolmansien osapuolten sovelluksia, joten periaatteessa kaikki käyttäjän tekemät toimet netissä tulevat jatkossa päätymään Facebookiin, todetaan sivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.