Mainos

Jokinen poliisille: "Karalahti pyysi 15 000 euron lainaa"

Karalahti pyysi kesällä Olli Jokiselta parin viikon ajan lainaa, jotta hän pääsisi irti HIFK:n sopimuksesta. Puolustus myöntää, että peliuran käyttäminen oli veruke.

NHL-jääkiekkoilija Olli Jokinen kertoi tutkinnan aikana poliisille, että Jere Karalahti on pyytänyt häneltä jo parin viikon ajan 15 000 euron lainaa, jotta hän pääsisi irti HIFK:n sopimuksesta, ja näin edelleen vaihtamaan seuraa.

Asia käy ilmi poliisin esitutkinta-aineistosta. Karalahti oli kertonut Olli Jokiselle pääsevänsä saksalaiseen seuraan, mikäli hän pääsee HIFK:n sopimuksesta irti.

Jokinen kertoo kysyneensä kollegaltaan sen, etteikö seura olisi maksanut hänen rästejään. Karalahden mukaan hänen pitää maksaa rahat itse, koska muuten joukkueet pyytävä siirtokorvausta.

Poliisin esitutkinta-aineistosta selviää myös, että Karalahden ei tarvinnut maksaa itseään ulos HIFK:n sopimuksesta, vaan Oulun Kärpät maksoi hänen rästinsä.

Jokiselle Karalahti oli ilmoittanut marssivansa suoraan HIFK:n toimistolle ja antavansa rahat Pentti Matikaiselle ja maksavansa itsensä ulos HIFK:n sopimuksesta.

Karalahti oli luvannut maksaa velat takaisin Jokiselle seuraavalla viikolla, kun hän tekee uuden sopimuksen. Jokisen poliisille kertoman mukaan Karalahti ei ole maksanut velkojaan takaisin ja Jokinen sanoo lukeneensa lehdestä Karalahden pidätyksestä.

Karalahden asianajaja Jarkko Jaatelan poliisille toimittaman loppulausunnon mukaan Karalahti tarvitsi rahaa velan maksuun ja on peliuraansa jatkamiseen liittyvällä verukkeella pyytänyt NHL-jääkiekkoilija Olli Jokiselta rahaa 10 000 euroa.

Rahat hän on luovuttanut samana päivänä eteenpäin maksaakseen velkansa.

Jaatela korostaa lausunnossa, että Karalahden tekeminen ja tietäminen asiasta päättyy tähän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.