Mainos

Jokien virtaamat kääntymässä laskuun - Turunväylä ruuhkautunee

Jokien virtaamat ovat lähes kaikissa etelärannikon vesistöissä vähintään keskimääräisen kevättulvan tasolla. Sateet ovat kuitenkin heikkenemässä. Etelärannikon pienten jokien pinnat ovat saavuttaneet tai saavuttamassa huippunsa ja lähtevät laskuun viimeistään huomenna, Suomen ympäristökeskus kertoo.

Etelä-Suomen suurten järvien, kuten Lohjanjärven ja Hiidenveden, pinnat nousevat ennusteiden mukaan ainakin vuodenvaihteeseen asti.

Turunväylällä Kirkkojärven kohdalla on tulvavallituksia, joiden ohi ajetaan alennetuilla nopeuksilla. Iltapäivän ruuhka aiheuttanee liikenteen hidastumisen ja jonojen syntymisen.

Espoossa tulvavallituksia on rakennettu myös tuomiokapitulin, Keski-Espoon lukion ja uimahallin suojaksi.

Vesi on noussut tielle myös muun muassa Vantaan Askistossa Kehä III:n liittymän ja Askiston välillä.

Varsinais-Suomessa pahin tulvatilanne on Kiskonjoen vesistöalueella. Muutamat kesäasunnot ovat kärsineet tulvavahinkoja, tieosuuksia on veden alla, ja yksi vedenottamo Aikolassa on vaarassa.

Runsaiden sateiden vuoksi aiempi joulukuun sade-ennätys on vaarassa. Anjalankoskella oli satanut eiliseen mennessä noin 140 milliä. Vuodelta 1974 oleva joulukuun sademäärän Suomen ennätys on 159 milliä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.