Jokerit taisteli hurjan voiton! Tasoitus viime sekunneilla, jatkoajalla ohi – Joensuu ja O'Neill sankareina

Jokerit taisteli KHL:ssä vieraskaukalossa Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan trillerimäisen voiton jatkoajalla maalein 5–4.

Videolla ottelun kohokohdat.

Jokerit oli ottanut pisteitä kaikissa kauden kaikissa seitsemässä aiemmassa vierasottelussaan ja niitä tuli kahdeksannessakin, vaikka tiukille meni. Jesse Joensuu tasoitti illan toisella osumallaan pelin 4–4:ään vain 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Jatkoaikavoiton sinetöi Brian O'Neill.

Ottelu lähti helsinkiläisiltä hyvällä jengalla liikkeelle, kun Viktor Lööv korkkasi maalihanan on-asentoon 13 minuutin tahkoamisen jälkeen. Maalin edessä oli ruuhkaa, ja ruotsalaispakki tulitti sen takaa pelivälineen häkkiin.

Torpedo nousi Nikita Setdikovin tasoituksen jälkeen johtoon, kun Denis Parshinilla oli kahden miehen ylivoimalla tilaa tepastella maalin edustalla ja sihdata rannekutinsa maaliin.

Jokerien hyökkäysalueen vasemmalla kaistalla operoinut Nicklas Jensen ja oikealla häärinyt Sakari Manninen ristisyöttivät komeasti Geoff Plattin 2–2-tasoituksen. Parshin osui kuitenkin toisessa erässä vielä toistamiseen ja vei isännät jälleen johtoon illan villeimmällä maalilla. Parshin rusikoi maalin edessä pomppineen kiekon varusteillaan sisään, ja 3–2-osuma lopulta hyväksyttiin pitkän videotarkistuksen jälkeen.

Mikhail Varnakov kasvatti Torpedon voittotoiveita heti kolmannen erän alussa puttaamalla oman laukauksensa irtokiekon verkon perukoille.

Jokerit nousi kuitenkin kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin. Kavennusosumassa Steve Moses näytti ampuvan, mutta tarjosikin kovan ja tarkan syötön Joensuulle maalin eteen, ja Joensuu iski illan ensimmäisensä.

Torpedo oli viimeisille sekunneille asti kiinni voitossa, mutta 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Joensuu seurasi Nicklas Jensenin laukauksen irtokiekon maalin vasemmalla kulmalla ja iski tutulta paikalta pelin tasoihin. Jatkoilla Brian O'Neill puolestaan viimeisteli kuljetuksensa päätteeksi maalin kulmalta komean voittohäkin.

Jokereilla on nyt kahdeksasta vierasottelustaan viisi voittoa. Kaikki vierastappiot ovat tulleet jatkoajalla, mikä tietää kulloinkin yhtä pistettä.

Kun hiukan Jokerien ottelun päätyttyä myös Pietarin SKA voitti illan ottelunsa Dinamo Moskovaa vastaan, asetelmat läntisen konferenssin kärjessä pysyivät ennallaan: SKA ja Moskovan TsSKA ovat tasapistein kärkisijoilla, Jokerit kolmantena pisteen päässä kärkikaksikossa. Jokerit ja SKA ovat tosin pelanneet ottelun TsSKA:ta vähemmän.

Torpedo jatkaa itäisessä konferenssissa seitsemäntenä.