Mainos

Jokerit lykkää vielä pörssiin hakeutumista

Jääkiekon SM-liigaseura Jokerit Oy ja Helsinki Halli Oy ovat ottaneet jatkoaikaa suunnitelmissaan listautua pörssiin. Alunperin pörssiin listautumisen piti tapahtua jo tammi-helmikuun aikana, mutta selvitystyöt parhaasta mahdollisesta mallista vievät Jokereiden hallituksen puheenjohtajan Harry Harkimon mukaan vielä ainakin kuukauden.

Suomessa ei vielä ole urheiluun ja viihteeseen liittyvää toimialaa pörssissä. Jokerit harkitsevat pörssiin listautumisen sijasta myös ns. private placement -mallia, jossa omistuspohjan laajentaminen kohdennettaisiin rajatulle joukolle sijoittajia.
-Tärkeille sidosryhmillemme kuten kausikorttilaisille ja muille kannattajille on tarjottava mahdollisuudet tulla mukaan toimintaamme myös omistajina. Pidämme edelleen listautumista pörssiin parhaana ratkaisuna, vaikka tutkimme myös muita vaihtoehtoja. Vertaillessamme private placement -mallia ja pörssiin listautumista, vaakakupissa painavat erilaiset tiedonantovelvoitteet ja pörssiyhtiön toimintaan liittyvät rajoitteet, perusteli Harry Harkimo yhtiöiden ottamaa "jatkoaikaa".

Pörssiyhtiön tiedotusvelvollisuuden mukaan yhtiön täytyy julkistaa tilinpäätös ja vähintään yksi osavuosikatsaus. Lisäksi pörrsiyhtiön on kerrottava kaikista niistä asioista, jotka saattavat vaikuttaa yhtiön osakkeen hintaan. Tällainen voisi olla vaikka erittäin huomattava pelaajakauppa (esim. Teemu Selänne), jonka julkistaminen kuuluu pörssiyhtiön tiedotusvelvollisuuteen. Jokereiden ja Helsinki Halli osakeyhtiöiden johdon mukaan listautumishanke on herättänyt merkittävää kiinnostusta sekä kotimaassa että ulkomailla. Tulevan pörssiyhtiön annin suuruuden on julkisuudessa arveltu olevan noin 50 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.